Scoala de soferi - sfaturi pentru incepatori

Increderea si gandirea pozitiva sunt cheia pentru absolvirea examenului de conducere auto. In timp ce majoritatea oamenilor se pot simti nervosi, cei care trec prin aventura scolii de soferi, sunt cei care pot ramane la fel de calmi si dupa aceasta experienta.

Daca stii ca poti fi un sofer bun, atunci nu vei avea de ce sa iti faci prea multe griji. Singura modalitate pentru a devini un sofer bun este sa te descurci bine si in practica. Asigura-te ca faci cursurile practice cu un profesor bun care iti poate oferi suport. De asemenea, ar trebui sa studiezi si materialul teoretic, astfel incat sa intelegi regulile. Va trebui sa treci oricum si testul scris, inainte de a putea obtine permisul de conducere auto.

Chiar si dupa ce ai trecut testul teoretic prin completarea de chestionare auto, ar trebui sa continui te informezi, astfel incat sa nu uiti ceea ce ai invatat. Este important sa iti amintesti toate regulile de circulatie si semnificatiile semnelor, atunci cand practici sofatul.

Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa treci testul de conducere:

Ori de cate ori te afli in masina cu cineva, ca pasager, fii atent la modul in care acesta conduce. Uita-te la cum se misca rotile, observa cum schimba vitezele, iar cand se apropie de culoarea rosie a semaforului sau a semnelor de stop, acorda atentie atunci cand incepe sa incetineasca. Fiind un pasager atent, te va ajuta sa devii un sofer atent.

Cunoaste drumurile si strazile din orasul tau, cat si practicile de conducere in diverse situatii si pe diverse trasee. Poti incepe de la cele mai simple drumuri si avanseaza incet pana la cele de aglomerate.

Verifica intotdeauna pozitiile oglinzilor retrovizoare si laterale si nu uita sa semnalizezi atunci cand faci un viraj. Ia parte la ritualul de pre-conducere si practica. Asigura-te ca pasagerii poarta centura de siguranta si aminteste-ti sa o pui si pe a ta.

La un moment dat va trebui sa te aventurezi intr-o intersectie. Cand faci acest lucru, o sa ai nevoie sa inveti cum sa fuzionezi in mod corespunzator. Totodata va trebui sa acorzi o atentie sporita si altor vehicule aflate in mers. Este important sa participi la trafic in mod corespunzator.

Cu cat exersezi mai mult, cu atat mai mult nervozitatea devine mai accentuata. Daca esti nervos in ziua de testare, incearca sa ramai calm, chiar daca nu esti sigur pe tine si pe performantele tale.