Administrarea si dozarea steroizilor

Orice culturist care are in vedere utilizarea de steroizi ar trebui sa faca anumite eforturi pentru a obtine informatii cat mai precise cu privire la aceste medicamente. 

Este crucial sa se evite marcile suspicioase si la fel de important este sa fie familiarizat cu branduri sigure de steroizi, care sa il ajute sa isi defineasca si sa isi creasca masa musculara. Sportivii ar trebui, de asemenea, sa invete cum sa foloseasca corespunzator dozele anabolizante si care sunt diversele avantaje si dezavantaje ale steroizilor orali, comparativ cu steroizii injectabilI. In cele din urma, este important sa se inteleaga modul in care se utilizeaza steroizii anabolizanti in cicluri, pentru perioade scurte de timp, in scopul de a reduce efectele secundare periculoase si de a promova castigurile permanente ale tesutului muscular. Atunci cand vine vorba de steroizi, folosirea unor doze extrem de mari poate deveni o problema majora in randul utilizatorilor. Nu numai ca este periculos, dar utilizarea steroizilor in doze mari a dovedit, de-a lungul timpului, o ineficienta a rezultatelor. Ca oricare medicament luat in exces, si administrarea de steroizi trebuie sa fie luata in serios. Mega dozele streseaza nejustificat ficatul si rinichii, ceea ce poate duce la deteriorarea sau chiar boala acestor organe. Efectele de aromatizare sau conversia de steroizi la estrogen, cat si suprimarea productiei de testosteron din corpul uman sunt, de asemenea, mai mari atunci cand se folosesc steroizi in doze mari.

Organismul poate utiliza doar o anumita cantitate de steroizi, iar administrarea in exces poate avea ca raspuns un rezultat nedorit. Acesta nu va recunoaste nicio dozare excesiva si va converti de cele mai multe ori la estrogen. Odata ce un muschi scheletic sau un receptor al caracteristicilor secundare sexuale, cum ar fi parul facial, este "plin", o crestere corespunzatoare a dozei de steroizi nu va avea niciun beneficiu suplimentar.