Cum faci din ski un sport mai accesibil?

Desi ski-ul nu este – din punct de vedere financiar - un sport care poate fi practicat de oricine, exista modalitati la indemana de a face din acest sport unul mai accesibil ca si costuri. Pentru ca pana la urma vorbim despre sport, despre vacanta si relaxare mai mult decat despre fite si ambitii personale.

Iata mai jos care sunt cateva idei in acest sens:

- Romania ofera in ultimii ani variante foare bune la capitolul oferte ski locale. Poate ca nu e chiar Cortina d’Ampezzo sau Chamonix, dar in ceea ce priveste raportul calitate-pret, variant Poiana Brasov este o optiune de luat in calcul, daca vrei sa te incadrezi intr-un buget redus dar vrei totusi si calitate. Exista aici partii pentru incepatori (Drumul Rosu) dar si pentru avansati (Subteleferic) iar un ski pass nu va destabiliza bugetul. Vin tare din urma si partii precum Straja, in judetul Hunedoara, sau Transalpina Ski Resort, din judetul Valcea. Si sa nu uitam de Predeal, cu partiile Clabucet.

- In ceea ce priveste echipamentul, daca nu esti un schior infocat ci doar amator, pentru cele cateva zile de vacanta anuala cat dedici ski-ului, cred ca te poti obisnui si cu schiuri si clapari de inchiriat, iar un costum nu costa chiar o avere daca nu cauti sa tii pasul cu ultimele noutati.

- Mai ales in Poiana Brasov cazarea nu este ieftina dar exista si varianta in care te cazezi in Brasov si vii pe partie in Poiana.

- Vaneaza discounturile early booking si cu o rezervare facuta mai din timp vei salva pana la30% din costul vacantei. De asemenea si ofertele last minute iti pot oferi surprize placute.

-Nu e neaparat sa mananci la cele mai scumpe restaurante de pe langa partii. Variantele de luat masa sunt destul de diverse si in general se cam adapteaza bugetelor medii si mari.

-Evita varful de sezon.