Tehnici de baza in optimizare seo pentru orice tip de website

Optimizarea SEO nu implica neaparat doar un limbaj foarte ciudat si niste tehnici complexe care tin de programare sau webdesign. Chiar si un blogger care nu are prea mare experienta in SEO isi poate optimiza imediat siteul pentru a fi gasit mai rapid de motoarele de cautare.

Cum? Iata cateva tehnici de baza utile in optimizarea SEO rapida. In principiu, in optimizare seo se folosesc linkuri statice de tipul denumire produs sau pagina, denumirea postarilor, categoriilor, neaparat cu includerea cuvintelor cheie. Denumirile URL trebuie sa fie scurte, usor de retinut, relevante pentru continutul paginilor sau postarilor si sa aiba neaparat cuvintele cheie principale. Pentru o indexare mai buna si o optimizare seo de calitate crawlerii sau botii trebuie ajutati sa gaseasca mai usor continutul de pe site-ul dvs. si sa-l livreze motoarelor de cautare. O prima metoda simpla prin care se poate da acest ajutor este plasarea strategica a caii complete spre articol cu linkuri de tip Breadcrumb sau si mai simplu, inserarea de linkuri catre toate adresele interne din site si pagini, postari relevante in footer. Implementarea corecta a titlurilor si meta tagurilor, cuvintele cheie puse in titlu, fara a se exagera, titlurile atractive si care ofera informatii relevante userilor si motoarelor de cautare pot sa atraga trafic de calitate pe site si sa determine roboteii Google sa revina. Site-urile foarte incarcate si pline de flash vor avea si timpi de incarcare mari si vor alunga vizitatorii, de aceea ele trebuie trecute prin optimizare seo tinand cont ca robotii trimisi de motoarele de cautare spre site nu indexeaza flash-cel mai bine este sa aveti o varianta HTML a website-ului.

Pentru imagini trebuie neaparat sa aveti activate atributele Title si Alt, cu descrieri in care cuvintele cheie principale trebuie sa apara cat mai la inceputul lor. Imaginile pot fi afisate mai usor si mai rapid cu HTML si CSS. In cazul linkurilor se foloseste text generic, descriptiv, iar cuvintele cheie din articolul la care fac referire trebuie sa fie de gasit si ele in URL. Adaugati in metodele de optimizare seo si accentuarea cu bold, italice, sublinieri, Headings, cateva elemente de structura logica, adica paragrafe si spatii intre fiecare bloc de text, texte scurte si veti avea un site optimizat SEO care merita vizitat.