Sistemele de alarma antiefractie, un „prieten” care va scapa de vizitatorii nepoftiti

Inca din vremea in care tehnologia era de abia la inceput, hotii s-au dovedit mereu mai inventivi si cu un pas inaintea oricarei descoperiri facute de vreun fizician priceput sau un tehnician cu multe idei bune. Au reusit sa-si faca instrumente speciale pentru a intra pe usa, pe geam, chiar pe acoperis sau prin alte zone mai greu accesibile, au invatat cum sa nu lase urme la fata locului si cum sa se ascunda de vigilenta autoritatilor.

Totusi, de cand au ajuns si in Romania sisteme de alarma performante si la preturi pentru buzunarul acestora, hotii au fost mai mereu prinsi pe picior gresit si au inceput sa se teama sa mai dea spargere dupa spargere. Sistemele de alarma antiefractie anunta imediat si proprietarul si autoritatile, firmele de paza, astfel incat interventia sa fie rapida. Ele sunt compuse dintr-un dispozitiv paza cu o centrala de alarma si niste detectori, legaturile dintre componente facandu-se cu cate un cablu alarma 6x0.22 similar cu cel pe care-l puteti achizitiona si de pe http://www.castel.ro/. Cablurile sunt ecranate, au firele interne din materiale rezistente, sunt rezistente si se pot monta foarte usor, cu mufe specifice. Ele sunt usor de mascat pentru a nu arata urat dupa ce sunt fixate toate piesele sistemelor de alarma, in cazul in care locuinta e sparta permitand transmiterea imediata, prin intermediul comunicarii dintre toate componentele sisteme de alarma a unei sesizari catre politie, firma de paza si proprietar. De obicei, centrala de alarma este pozitionata langa usa, iar detectorii in toate camerele de locuit, in apropierea geamurilor. Intre toti senzorii exista legaturi facute prin intermediul cablu alarma 6x0.22, iar cand un spargator va intra in locuinta vor porni alarmele interioare si exterioare si va fi sunata instant politia si firma de paza sau alte numere memorate si importante pentru interventie rapida.

Pana sa vina politia, sirenele vor alunga imediat hotii si vor alerta si vecinii, care vor putea da detalii despre semnalmentele acestuia, in caz de nevoie. Centralele de alarma cele mai bune sunt fie cele cu un comunicator pe linie fixa, fie cele cu un comunicator GSM, amplasarea senzorilor facandu-se mereu strategic, daca nu se cumpara prea multi ca sa acopere toata locuinta-in hol, pe scarea interioara, pe balcon sau terasa, adica locurile pe unde pot intra hotii.