Matcha, „aurul” japonezilor care face minuni

Cum e cafeaua pentru europeni asa e ceaiul pentru asiatici. La locul de munca, acasa, cu prietenii, cu familia, cu seful, ceaiul insoteste toate perioadele importante din viata si din rutina fiecarui asiatic. Cel mai cautat si mai bun ceai din lume se afla, nu intamplator, in Japonia. Denumit matcha, ceaiul-minune este deosebit de eficient pentru intarirea sistemului imunitar si reglarea glicemiei celor care sufera de forme usoare de diabet.

Pe langa folosirea extractului pentru prepararea ceaiurilor, matcha a patruns incet, dar sigur, si in bucatarie, producatorii alimentari inventand retete delicioase de inghetata sau ciocolata si bomboane. Cu deosebit de multi antioxidanti-mai multi chiar decat afinele, fructele care au o cantitate uriasa de antioxidanti-, matcha nu permite organismului sa se imbolnaveasca, ajuta la detoxifierea organismului, ficatului, scaderea nivelului colesterolului si arderea grasimilor „rele”, prevenind imbatranirea. Aminoacizii naturali din matcha linistesc sistemul nervos si ajuta la relaxarea totala, oferind suficient de multa energie pentru a te simti in largul tau pe toata durata zilei. Alaturi de efectele benefice si prevenirea cancerului, L-teanina din acest ceai anuleaza efectul cofeinei si permite o concentrare mai buna in cazul unor examene sau situatii stresante in care trebuie indeplinite sarcini mai grele si rapide. Prepararea diverselor bunatati din matcha, dar si ce alte tipuri de ceaiuri existe, cum pot fi ele folosite in diete si intr-o alimentatie sanatoasa, toate le gasiti pe ceai-verde.com, site-ul cu articole documentate si interesante de unde orice adept al homeopatiei poate invata o groaza de lucruri.

Prepararea corecta a ceaiurilor, efectele negative ale acestora sau diverse diete si suplimente alimentare care pot fi introduse in alimentatie sunt alte subiecte care pot fi citite pe site de catre cei interesati. Iar daca vi s-a facut pofta de un ceai cald, aromat, puteti sa descoperiti in sectiunea Ceanarii si Cafenele cele mai bune ceainarii din tara, cu cele mai bune servicii si meniuri.