Dietele, cea mai sigura metoda prin care puteti sa va mentineti un tonus ridicat toata viata

Viata noastra depinde foarte mult de modul in care ne ingrijim organismul si de cata atentie acordam regimului alimentar. Echilibrul psihic si emotional, hrana cat mai buna si diete care sa curete corpul de substantele nocive, iata doar cativa pasi prin care puteti trece de la o stare de rau generalizat la una in care pofta de viata si dorinta de a face mai mult pentru dvs. sunt la ordinea zilei.

Atat femeile, cat si barbatii au inceput sa inteleaga din ce in ce mai bine avantajele unor diete speciale pentru slabit sau pentru mentinerea tonusului muscular si al celui general. Dietele bazate pe legume si fructe proaspete, neprelucrate in nici un fel, de tip Raw, sunt ideale pentru o greutate mentinuta in limite normale si o functionare perfecta a organelor interne. De ce se pune asa de mare accent pe lipsa tratarii termice sau in orice fel a legumelor si fructelor proaspete? Pentru ca prin fierbere sau chiar frigere ele isi pierd toate substantele hranitoare si nutritive, cele bune se transforma in substante nu chiar asa de bune pentru organism, iar putinele vitamine care sunt in ele dispar ca prin minune. Alte diete se bazeaza doar pe legume si leguminoase, cum e cea Okinawa, o regiune din Japonia unde oamenii au o speranta de viata uimitor de mare.

Aici, regimul include soia, legume multe proaspete, peste si lactate din abundenta, dar consumate cu moderatie. O moda a anului 2013, dieta alcalina presupune consumul doar de alimente alcaline, si asta pentru ca vitaminele si substantele hranitoare sunt mai usor de folosit de catre organism. Dietele sunt deosebit de indicate celor care au dezvoltat riscul de a avea diabet de tip 2, cei care au o predispozitie la cancer, reducand chiar si excesul de sodiu din organism care poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare.