Cum sa prelungesti viata produselor electrocasnice

Ne bazam pe electrocasnicele noastre in fiecare zi, pentru a mentine mancarea rece si proaspata, imbracamintea si vesela curata si pentru pregatirea mancarii. Este foarte frustrant atunci cand unul dintre cele mai importante aparate nu mai functioneaza corect si trebuie sa cheltuiesti bani pentru reparatii. Daca vrei sa prelungesti viata electrocasnicelor tale, iti prezentam un mic ghid care sigur iti va fi de folos.

1. Pastreaza condensatorul frigiderului tau curat. Condensatorul este cel care opreste supraincalzirea compresorului. Cele mai multe frigidere au un ventilator cu motor care deplaseaza aerul prin condensator, racind compresorul. De obicei, praful se acumuleaza in condensator si restrictioneaza fluxul de aer, ducand la o supraincalzire a compresorului. Compresorul este cea mai scumpa piesa dintr-un frigider. Asadar, pentru a prelungi viata frigiderului tau, trebuie sa cureti in mod regulat condensatorul.
2. Nu incarca masina de spalat cu foarte multe haine. Daca vrei ca masina ta de spalat sa aiba o viata mai lunga, nu o umple pana la refuz. O incarcatura prea mare va pune presiune pe partile mobile ale masinii tale, uzandu-le prematur.
3. Pastreaza uscatorul curat. In timp, in aerisirile uscatorului tau se acumuleaza scame. Cand ventilarea nu se mai face la parametri normali exista riscul aparitiei unui incendiu. Interiorul uscatorului tau trebuie sa fie aspirat si curatat periodic pentru a preveni problemele grave.
4. Clateste excesul de mancare de pe vasele tale inainte de introducerea lor in masina de spalat vase. Excesul de mancare va infunda pompa si bratele pulverizatoare. Evita plata unui technician sau mai rau a unei masini de spalat vase noi, prin curatarea excesului de mancare de pe vase.
5. Nu trage de imbracaminte atunci cand o scoti din masina de spalat, garnitura cauciucata a usii este foarte usor deteriorabila. Asa ca, ai grija atunci cand scoti hainele din masina de spalat.
6. Nu tranti usile electrocasnicelor tale. De fiecare data cand trantesti usa frigiderului switch-urile electrice, foarte sensibile, se pot arde sau strica.

Daca vrei sa cumperi electrocasnice ieftine de calitate superioara, te invitam sa arunci o privire pe gama de produse Ymart. Ymart.ro iti propune frigidere, masini de spalat, aragaze si multe alte electrocasnice la un raport calitate /pret exceptional.