Ce faci daca ai strans prea multe obiecte?

Te-ai gandit vreodata sa vinzi un anumit produs din casa? Pentru ca nu iti mai este de folos sau pentru ca, pur si simplu ai nevoie de bani pentru altceva mai util, mai folositor? Cred cu tarie, ca noi, oamenii, ar trebui sa renuntam un pic la partea aceea “de furnicuta” ce aduna si tot aduna, tot felul de obiecte pe parcursul vietii. Ok, astazi cumperi un set de farfurii, maine mai vezi la reducere altul si trebuie sa il cumperi si pe acela, pentru ca l-ai gasit la un pret bun, impresionant, iar peste ceva timp te gasesti inconjurat de 20 de seturi de farfurii, pe care nu le-ai folosit niciodata si nici nu cred ca le vei folosi.

Apoi incepi sa te intrebi cum ai ajuns in situatia asta si de ce ai ajuns sa pui atat de mult pret pe niste simple obiecte? Traim intr-o societate de consum, insa nu trebuie sa o lasam sa ne consume. Practic toate aceasta goana dupa obiecte, ne consuma timpul, iar timpul este cea mai de pret resursa pe care o avem. Mai apoi ajungem sa traim ingramaditi printre toate obiectele cumparate, cand am putea trai mult mai simplu, folosind mult mai putin. Pe vremuri, oamenii traiau in odai saracacioase si foloseau doar cateva vase si erau fericiti, noua de ce ne trebuie mai mult, si mai mult pentru a fi fericiti?

Pentru ca ne-am lasat prinsi in hora consumerismului. Putem scapa din ea. Daca ai acasa obiecte pe care nu le-ai folosit niciodata sau poate le-ai folosit de cateva ori dar sunt intr-o stare buna, poti apela la diverse site-uri ce au rubrica anunturi gratuite Bucuresti pentru a publica un anunt si a scapa de ceea ce iti prisoseste. Un astfel de site pe care poti adauga un anunt in mod gratuit este www.folosit.com. In acest mod iti poti face loc in casa, dar si in viata, poti sa recuperezi niste bani si ii poti face si pe alti oameni fericiti, vanzand un produs de care au nevoie.