Sisteme si componente pc pentru toata lumea, la preturi mici

Sa fii in pas cu tehnologia nu mai e un moft, ci o necesitate. Astazi aproape totul depinde de cum stim sa ne adaptam la noile descoperiri din domeniul tehnologiei, cum stim sa le fructificam si sa le utilizam in favoarea noastra. Printre cele mai populare modalitati de a fi la moda in materie de tehnologie sunt calculatoarele. Simplu de folosit si cu foarte multe aplicatii sistemele pc au devenit si mai populare dupa ce preturile au scazut, interfetele de lucru ale sistemelor de operare au devenit si mai prietenoase si toata lumea a avut acces la internet.

Daca si dvs. sunteti un impatimit al calculatoarelor si vreti sa stiti mereu ce e nou si sa va cumparati doar cele mai bune sisteme pc si componente pc merita sa vizitati http://www.myieftin.ro/, magazin online cu cele mai bune preturi la toate produsele din categoriile sisteme pc si componente pc. Aici puteti gasi calculatoare desktop, laptopuri de toate felurile, cu niste configuratii atent selectate si flexibile, tablete si notebookuri, servere, precum si software, accesorii, ebook readere. Cand aveti probleme cu sistemele puteti sa luati de la myieftin.ro componente de calitate precum carcase, hard disk-uri, cititoare de carduri, coolere, hub-uri, modemuri, placi de memorie, de baza, video, de sunet, de retea, procesoare. Pentru cei care sunt mai avansati intr-ale tehnologiilor moderne si vor ceva mai bun pot lua routere, surse, tv-tunere, ups-uri.

Fiecare componenta si sistem are o descriere suficient de clara, specificatiile tehnice sunt prezentate detaliat, sistemele de operare sunt punctate la fiecare sistem pc desktop sau laptop. Daca nu stii ce sa alegi ai la dispozitie opiniile avizate ale echipei de consultanti ai MyIeftin si poti intreba orice fie pe forum, fie direct la Departamentul Relatii Clienti pentru a cumpara in deplina cunostinta de cauza. Transportul se face prin curierat si se accepta si returul in termenii specificati pe pagina oficiala, sectiunea termeni si conditii.

Cum te ajuta un masaj de relaxare sa scapi de stres si oboseala?

Stresul zilnic si oboseala acumulata ne pot da peste cap activitatile intreprinse si ne pot scadea randamentul. Vitaminele sau exercitiile fizice nu sunt suficiente pentru a ne pune pe picioare, asa ca va trebui sa le combinam si cu un masaj de relaxare facut intr-un salon specializat. Masajul de relaxarea se asociaza de cele mai multe ori cu reflexoterapia, asta pentru ca actionarea anumitor centrii nervosi poate duce la eliminarea tensiunilor acumulate si la relaxarea totala a musculaturii si a organismului. Asadar, masajul elimina stresul, tensiunile musculare, ne ajuta sa ne recapatam energia pierduta, trateaza peste 50 de boli, de la obezitate, la celulita si rinita. De asemenea, masajul de relaxare stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, se asociaza si cu aromoterapia cu uleiuri esentiale. Orice masaj relaxare se realizeaza pe tot corpul si trebuie sa dureze cel putin o ora sau doua, pentru a fi eficient si a avea efectele scontate. Daca masajul se face doar in zonele dureroase, atunci poate dura si 30 de minute.

Masajul de relaxare este de doua feluri, general si local. Primul este ocazional si periodic, este eficient pentru eliminarea oboselii, o singura sedinta sau doua fiind suficiente pentru atingerea efectelor dorite. Spre deosebire de el, masajul de relaxare local elimina in primul rand stresul din organism, se exercita asupra cefei, spatelui, talpilor si picioarelor. Aici este nevoie de cel putin 10 sedinte, iar rezultatele apar pe la jumatatea acestui tip de tratament. O sedinta de masaj de relaxare va fi insotita si de o relaxare la nivel mintal, o eliberare de toate gandurile si inlocuirea lor cu imagini sau cu ganduri pozitive, relaxante. Combinarea relaxarii fizice si psihice este cheia pentru un masaj de relaxare reusit si cu efecte pe termen lung.

Masajul este bine sa fie realizat doar de catre profesionisti, in locuri special amenajate, linistite, fara elemente care ne pot distrage atentia, de oameni calificati care stiu exact unde sa actioneze si cum sa execute miscarile asociate diverselor tipuri de masaj.

Moduri in care cultura ne afecteaza iluziile

Doctorii care ne pun diagnostice au si ei iluzii si temeri, trairi contradictorii. Unii doctori cred ca evalueaza si trateaza bolile psihice in mod obiectiv. Asta este adevarat pentru practicienii americani, dar nu toti, care cred ca multe tari au anumite iluzii legate de aceste boli. Doctorii americani sunt si ei la fel de incorsetati in iluzii si in cutume culturale ca si altii din lume atunci cand vine vorba de afectiuni ce tin de psihic.

Cu toate masinariile complicate cu ajutorul carora pot vedea creierul si pot da medicamente foarte bune ce altereaza chimia creierului, nu recunosc exact chiar toate bolile. Fiecare boala psihica, ca e ea schizofrenie sau depresie, este influentata de credintele culturale si de asteptari precum paralizia piciorului provocata de isterie si vapori ori zar sau oricare alte boli psihice din istorie. Ca si in cazul Sri Lanka, medicii americani credeau ca au putut depista care era problema si ca o puteau trata. Unii doctori cred ca e bine sa vorbesti despre trauma suferita, sa o analizezi si sa scapi de barierele emotionale. Exista chiar o credinta potrivit careia noi suntem fragili din punct de vedere mintal.

Dar multe culturi, chiar si cele australiene, nu impartasesc aceste perspective, ceea ce poate duce la tratamente americane ineficiente. Nu e vorba ca medicina americana bate pasul pe loc, ci ca doctorii si-au inchis mintile la alternative pentru a trata mai bine bolile psihice.

Zambeste

“Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.” Gabriel José García Márquez

Puterea informatiei in ratiunea comunicarii

Fie ca te adresezi unui grup de 12 persoane intr-un sediu al unei, comunitati, fie ca tii o teleconferinta prin satelit, lucrurile sunt la fel ca atunci cand te adresezi unui grup. Pregatirea, cunoasterea publicului si simplitatea discursului te vor ajuta intotdeauna sa obtii succesul ca si vorbitor.

Comunicarea prin mass media inseamna legatura prin care individul intra in contact cu lumea. El afla ce fac ceilalti oameni, indiferent unde s-ar afla ei pe mapamond, poate chiar intra in conversatie cu ei, isi poate exprima, la randul sau, opiniile, isi poate povesti necazurile, poate intreba sau poate raspunde instantaneu la unele intrebari, prin emisiunile interactive. Spre deosebire de telefon unde, in general fiecare comunica cu oameni sau institutii cunoscute, prin intermediul radioului sau televiziunii - aceasta convorbire nu presupune un scop anume, nici cunoasterea interlocutorului. Subiectul convorbirii este suficient pentru ca, fiind interesat de tema pusa in discutie, fiecare sa aiba posibilitatea sa intervina in dialog. Acesta este, de altfel, si unul din punctele de atractie pe care presa electronica la are in randul publicului de pretutindeni. Astfel ca atunci cand dorim sa aflam de pe internet stiri ziare din Alba este suficient doar sa tastam cuvintele cheie.

Stirile locale sunt acum prezente si la indemana oricui, nu trebuie sa te afli intr-un oras anume ca sa intri in posesia unor informatii care sa vizeze orasul respectiv. Trebuie sa tinem totusi cont ca si cititori de faptul ca orice comunicarea presupune participanti egali, care se respecta, au ceva de comunicat si doresc sa comunice. Din punctul de vedere al publicului, partenerii trebuie sa para ca nu vor sa se puna nici un moment in dificultate. De exemplu, in stiri ziare din Alba - un reporter prea agresiv, care nu doreste decat sa-si “prinda” interlocutorul adresandu-i intrebari incomode nu va avea parte de un interviu, un reportaj sau o ancheta reusita si cu succes la public. Intrebarile incomode il intimideaza pe interlocutor si duc la blocarea convorbirii.

Proiectia unei stiri in radio online

Mediul virtual a devenit din ce in ce mai popular avand in vedere ca toate costurile pentru productie radio Sebes online de exemplu sunt mult mai mici fata de cele pentru un radio pe frecvente clasice. Atunci cand dorim sa ascultam radio este mult mai simplu sa o facem online de pe mobil sau de pe tableta, de pe laptop sau calculator, fara sa ne incurcam de un aparat prin casa, a carui antena sa ne ofere o transmisie proasta.

Cum se face insa productia de radio Sebes online sau orice alt post de radio online, local? Lucrurile nu difera cu mult fata de radioul clasic. Inainte de toate trebuie insa sa stim ca producatorul de radio are datoria de a-si imagina conditiile in care se face ascultarea de catre fiecare receptor. El ar trebui sa stie unde se afla beneficiarul efortului sau de a informa, daca munceste, invata, se odihneste, in ce stare de spirit se afla, aceasta intuire fiindu-i facilitata de sondaje de opinie, scrisori, telefoane etc. Dar mai mult decat atat, cunoasterea cerintelor si intereselor publicului este data de cunoasterea si intelegerea temeinica a realitatilor sociale, economice si politice ale momentului. O zi in care s-au anuntat noi scumpiri ale tarifelor la unele servicii de interes public nu poate fi o zi fasta pentru nimeni.

Un moment in care undeva in tara sau intr-o tara vecina s-a produs o catastrofa naturala sau s-a declansat un conflict militar poate induce in randul ascultatorilor o stare detensiune, amaraciune, chiar disperare. in aceste conditii, producatorul de emisiuni radiofonice isi va echilibra programele, in concordanta cu starea de spirit a receptorilor sai si numai in acest fel va putea dialoga cu fiecare ascultator in parte si nu cu mase anonime si indiferente. Este ratiunea pentru care posturile de radio FM se bucura de asemenea succes in prezent.

Cum alegem un scaun auto perfect pentru copii?

Daca o hainuta mai scumpa sau un carucior mai sofisticat pot sa fie considerate un moft, un scaun auto pentru cei mici nu este nici pe departe un moft, ci o necesitate care nu se discuta. Sunt multi parinti care aleg sa-si tina copiii in brate in timpul deplasarii cu masina si risca enorm. De ce? In caz de accident cei mai afectati sunt micutii, pentru ca se pot dezechilibra imediat si se pot lovi violent de spatarele scaunelor sau pot cadea intre acestea.

Ca sa nu stati cu frica in timpul deplasarii cu masina puteti sa va cumparati un scaun auto pentru copii. Desi e o investitie cam mare la prima vedere, scaunul auto va garanteaza ca micutul e ferit de orice accident si sta intr-un singur loc pe parcursul deplasarilor, fara sa distraga atentia soferului. Siguranta, confort, comoditate, iata ce castigati daca luati un scaun auto perfect. Scaunul ideal ar fi cel care se conformeaza normelor de siguranta europene, are eticheta cu E, este potrivit pentru greutatea si inaltimea copilului si se monteaza corect, usor, simplu. Pentru a alege corect, trebuie mai intai sa va ganditi ca un astfel de scaun are si o forma perfecta, asa ca trebuie sa stabiliti ce fel de grupa de scaune preferati. Sunt unele sub forma de cochilie, altele care arata exact ca un scaun de sofer in miniatura, altele care au forme usor alungite. Cele mai bune sunt cele care se muleaza in functie de varsta copilului si sunt cat mai confortabile, mai mari ca spatiu. Dupa ce ati stabilit din ce grupa de scaune veti lua un scaun auto ar fi bine sa va intrebati daca scaunul poate fi montat in scaunul din fata dreapta sau din spate, daca nu e prea mare, prea inalt si daca airbag-ul poate fi dezactivat. Tot in categoria grupelor de scaune se incadreaza si diferentierele ce tin de varsta si greutate.

Ele pot fi pana in 13 kg, daca micutul e pana in 15 luni si pot ajunge pana la 36 kg, daca discutam de un copil de la 3 la 12 ani. Economii se pot face si daca alegeti doua tipuri de scaune de masina pentru toata perioada in care copilul va avea nevoie de ele, respectiv o scoica pentru grupa 0+ si un scaun grupa 1, 2 sau 3. Este important ca scaunele sa fie de la marii producatori din domeniu deoarece atat materialele, cat si constructia respecta cu siguranta toate normele in vigoare si nu se face rabat de la calitate.

Placerea aventurilor de-o noapte, de-o zi, de birou etc…

Oamenii au intr-adevar placerea aventurilor de o noapte. Pe de alta parte, majoritatea sunt de asemenea antrenati in relatii de mai multi ani sau de mai multe decenii, in timp ce tigrii si urangutanii nu intretin decat relatii de o noapte. Testele genetice de paternitate care au fost puse la punct in ultima jumatate a secolului arata ca majoritatea copiilor americani, englezi si italieni sunt intr-adevar procreati cu ajutorul sotului (sau prietenului stabil) al mamei. Tot astfel, catatorii ar putea fi oarecum iritati sa afle de existenta unor societati omenesti considerate monogame.

Termenul „harem", pe care zoologii il folosesc pentru a descrie comportamentul zebrelor si gorilelor este, de fapt, imprumutat din araba, unde inseamna „institutie omeneasca". Intr-adevar, multi oameni practica monogamia secventiala. si este de asemenea adevarat ca poligamia (imperecheri simultane si de lunga durata ale unui barbat cu mai multe femei) este legala astazi in unele tari, dupa cum si poliandria (imperecheri simultane si de lunga durata intre o femeie si mai multi barbati) este legala in anumite societati. De fapt, poligamia a fost acceptata in marea majoritate a societatilor umane inainte de aparitia institutiilor statului. Cu toate acestea, chiar si in societatile oficial poligamice, majoritatea barbatilor au o singura sotie la un moment dat si doar cei deosebit de instariti pot sa aiba si sa intretina mai multe neveste in acelasi timp. Marile haremuri la care ne gandim imediat cand se pomeneste cuvantul poligamie, ca acelea recente ale caselor regale din Arabia si India, sunt posibile doar in societatile organizate in jurul unui stat, care au aparut tarziu in evolutia speciei umane si care le-au permis catorva barbati sa adune mari averi. Astfel, generalizarea ramane valabila: in orice moment, cei mai multi adulti din majoritatea societatilor omenesti sunt antrenati intr-o relatie de cuplu de lunga durata, adeseori monogama atat din punct de vedere practic, cat si legal. Si totusi, un alt motiv de iritare din partea catatorului ar fi putut sa-l constituie descrierea pe care am facut-o casatoriei in termenii unui „parteneriat" pentru cresterea in comun a urmasilor directi, iar aceasta pentru ca majoritatea copiilor au parte de mai multa ingrijire parinteasca din partea mamei decat din partea tatalui.

Mamele nemaritate constituie un procent insemnat din populatia adulta in anumite societati moderne, desi s-a dovedit a fi mult mai dificil pentru femeile necasatorite sa-si creasca cu succes copiii in societatile traditionale. Cu toate acestea, generalizarea ramane in continuare valabila: cei mai multi copii se bucura de atentie parinteasca si din partea tatalui, materializata in ingrijire, invatare, protectie si asigurarea hranei, caminului si banilor necesari. Toate aceste caracteristici ale sexualitatii umane — relatiile de lunga durata, ingrijirea parinteasca in comun, sexul in intimitate, ovulatia ascunsa, receptivitatea feminina extinsa, sexul pentru placere si menopauza femeilor — constituie ceea ce noi, oamenii, consideram a fi normalitate sexuala. Suntem excatati, amuzati sau dezgustati sa catim despre obiceiurile sexuale ale elefantilor de mare, ale soarecilor marsupiali ori ale urangutanilor, ale caror stiluri de viata sunt atat de diferite de al nostru. Vietile lor ne par cel putin ciudate. Dar, in final, aceasta se dovedeste a fi doar o interpretare speciista. Din punctul de vedere al standardelor celorlalte 4 300 de specii de mamifere din lume, ba chiar si din punctul de vedere al celor mai apropiate rude ale noastre, marile maimute (cimpanzeul, bonobo, gorila si urangutanul), noi suntem cei ciudati. Cu toate acestea, sunt in continuare mai rau decat zoocentric. Alunec in capcana si mai ingusta a mamiferocentrismului.

Devenim oare mai normali daca suntem judecati din punctul de vedere al standardelor nemamiferelor? Alte animale prezinta intr-adevar o mai mare varietate de sisteme sociale si sexuale decat mamiferele. In timp ce cei mai tineri dintre reprezentantii speciilor de mamifere primesc ingrijiri materne dar nu si paterne, contrariul este valabil pentru anumite specii de pasari, broaste si pesti, in cazul carora tatal este singurul care se ocupa de urmasi.