Proiectia unei stiri in radio online

Mediul virtual a devenit din ce in ce mai popular avand in vedere ca toate costurile pentru productie radio Sebes online de exemplu sunt mult mai mici fata de cele pentru un radio pe frecvente clasice. Atunci cand dorim sa ascultam radio este mult mai simplu sa o facem online de pe mobil sau de pe tableta, de pe laptop sau calculator, fara sa ne incurcam de un aparat prin casa, a carui antena sa ne ofere o transmisie proasta.

Cum se face insa productia de radio Sebes online sau orice alt post de radio online, local? Lucrurile nu difera cu mult fata de radioul clasic. Inainte de toate trebuie insa sa stim ca producatorul de radio are datoria de a-si imagina conditiile in care se face ascultarea de catre fiecare receptor. El ar trebui sa stie unde se afla beneficiarul efortului sau de a informa, daca munceste, invata, se odihneste, in ce stare de spirit se afla, aceasta intuire fiindu-i facilitata de sondaje de opinie, scrisori, telefoane etc. Dar mai mult decat atat, cunoasterea cerintelor si intereselor publicului este data de cunoasterea si intelegerea temeinica a realitatilor sociale, economice si politice ale momentului. O zi in care s-au anuntat noi scumpiri ale tarifelor la unele servicii de interes public nu poate fi o zi fasta pentru nimeni.

Un moment in care undeva in tara sau intr-o tara vecina s-a produs o catastrofa naturala sau s-a declansat un conflict militar poate induce in randul ascultatorilor o stare detensiune, amaraciune, chiar disperare. in aceste conditii, producatorul de emisiuni radiofonice isi va echilibra programele, in concordanta cu starea de spirit a receptorilor sai si numai in acest fel va putea dialoga cu fiecare ascultator in parte si nu cu mase anonime si indiferente. Este ratiunea pentru care posturile de radio FM se bucura de asemenea succes in prezent.