Nastie Bang - un model Hublot dedicat lui Ilie Nastase

Nastie Bang este modelul de ceas care face parte dintr-o editie limitata Hublot de 132 de piese, cate una pentru fiecare victorie obtinuta de Ilie Nastase de-a lungul carierei sale.

Ceasul Hublot Nastie Bang a fost lansat pe 22 iunie 2011, la Londra, in cadrul ceremoniei de inaugurare a celui de-al 36-lea boutique Hublot. La eveniment au participat si Ion Tiriac, Jean-Claude Biver, CEO-ul Hublot, si Marcus Margulies, presedintele Time Products.

Ceasul, in valoare de 65.900 de lei, este un model Big Bang de 44 de mm, din ceramica neagra, cu mecanism automatic cu cronograf. Nastie Bang are steagul României plasat pe laterala carcasei, iar semnatura lui Ilie Nastase, fost numarul 1 ATP, este gravata pe cadranul din antracit, in dreptul orei sase.

Tot pe cadran, in dreptul orei noua, se afla counterul pentru 60 de secunde, care aminteste de un meci de tenis: “15 - 30 - 40 - game Nastase", in timp ce counterul pentru 30 de minute este pozitionat in dreptul orei trei si decorat precum o minge de tenis. Spatele carcasei este gravat cu o imagine a jucatorului Ilie Nastase in actiune, se arata intr-un comunicat al Cellini, Nastie Bang a fost disponibil in reteaua magazinelor Cellini, reprezentantul oficial al brandului Hublot.

„E uimitor cum are o popularitate atat de mare, desi nu mai e in zona activa a tenisului de zeci de ani! Tineri care nu l-au vazut pe Ilie jucand live niciodata, l-au oprit pentru autograf.”, a declarat Ilie Nastase. Ilie Nastase a avut ocazia sa incerce cateva operatiuni de asamblare a unui ceas si sa fie ucenic la turnatoria Hublot, unde se realizeaza aliajul „Magic Gold”.

Momentul maxim l-a reprezentat intalnirea cu geniul creativ Hublot, Mathias Buttet. Inainte de premiera de la Baselworld, Ilie a vazut cel mai complicat ceas al anului: „La Ferrari”. Potrivit lui Buttet, va avea o rezerva de mers de 50 de zile – „si chiar functioneaza!". Ilie Nastase a fost insotit in vizita sa la turnatoria Hublot de catre Dan Vardie si Sorin Mihai Popa, personalitatile care au determinat materializarea proiectului Nastie Bang.

Surse: temporis.ro, cellini.ro