ATENTIE LA CE MANCAM PENTRU A NE MENTINE IN FORMA


Pentru o viata sanatoasa, mancati sanatos este sloganul pe care il auzim aproape infiecare zi. Dar ce inseamna mai concret mancare sanatoasa, si mai ales la ce trebuie safim atenti? In primul rand trebuie sa ne preocupe felul in care mancam. Mancarea consumata pe graba poate declansa anumite boli digestive. Deci, este de preferat faptul sastam asezati la masa, intr-o perioada de repaus, pentru a savura fiecare inghitirura. 

Cu cat mestecam mai mult, cu atat mancarea este digerata mai usor. Datorita faptului ca, mancarea este una dintre placerile majore ale vietii, experienta mancatului trebuie sa fieuna pe masura. In timp ce mananci, fi concentrat la farfurie si la ce contine ea. Nu te uita pe telefon sau la televizor, pentru ca in acest fel iti distragi atentia iar creierul tau uita sadea senzatia de satietate la terminarea portiei, astfel ca o sa fi tot flamand si o sa-ti doresti sa mananci mai mult. Inca un lucru extrem de important, il constituie faptul ca trebuie sa acorzi suficient timp pentru a manca, cu alte cuvinte trebuie sa mananci incet, cat mai incet.
 

In acest mod, vei primi semnalele de saturatie ult mai repede decat te asteptai si, in acelasi timp, vei avea o digestie mult mai buna. O metoda practica care functioneaza de fiecare data, lasa furculita din mana pana ce termini de mestecat din gura. Este mai greu decat pare pentru ca suntem tentati sa fim atenti la fiecare miscare in ceea ce priveste mancarea noastra copioasa. Este bine sa manaci cu prietenii sa mai discuti si sa mai razi, insa este mult mai bine sa mananci singur, linistit pentru o mai buna digestie.