Ce face un medic sa fie pediatru bun?


Din ce in ce mai multe familii din Romania, dezamagite de sistemul medical de stat, se orienteaza catre clinici private, in mod special pentru discipline importante, asa cum este pediatria, indiferent de costuri.

Serviciile clinicilor si spitalelor pediatrice private, aduc romanilor dezamagiti si dornici de conditii decente cel putin pentru copiii lor, conditii igienico-sanitare mult mai bune si o calitate mult mai buna a actului medical. Piata de profil din Romania cuprinde numeroase spitale, clinici si cabinete, cu preturi pediatrie mai mult sau mai putin ridicate, insa pentru care majoritatea romanilor considera ca pot face sacrificii.

Unii dintre cei mai buni si mai cautati pediatri au cabinete private sau lucreaza in clinici private. Ce diferentiaza acesti medici de pediatrii din spitalele de stat?

  • In primul rand au TIMP. Cat de dezagreabil este si cat de prost va simtiti atunci cand mergand la un medic la un spital de stat sau la o camera de garda sau la o policlinica simtiti din primul moment ca nu are timp pentru copilul vostru, decat maximum 10 minute? Ati simtit cu siguranta disperarea tinerei mame care are zeci de intrebari de pus si care ramane mereu fara raspunsuri dupa o consultatie rapida, in care copilul este masurat, cantarit, vaccinat si cam atat…
  • Un pediatru bun are MEMORIE. Astfel, inca de cand intrati in cabinet isi aminteste de copil si de dosarul lui, macar in linii mari. Isi aminteste cate luni are, cum il cheama, ce lapte bea, daca ati inceput sau nu diversificarea, daca faceti sau nu vaccinurile, etc.
  • Un pediatru bun VORBESTE CU COPILUL. Stiti asitentele si medicii din spital care bruscheaza si tipa la copil, fara sa ii inteleaga starea de teama sau plansul? Ei bine, un pediatru bun nu ar face asta niciodata, un pediatru bun ar explica celui mic toate gesturile pe care le va face, il va linisti si ii va crea o stare de confort.

Un pediatru bun este de asemenea un bun diagnostician, aplica tratamentul necesar ori de cate ori este cazul, si pe de alta parte, invata mama sa decripteze intotdeauna starile copilului.