Disparitia unei tari

Din cauza incalzirii globale tot mai multa gheata se topeste, astfel creste nivelul apelor din oceane, potrivit site-ului capital.ro. “Apocalipsa ar putea veni mai devreme în Kiribati dacă furtunile violente, de genul celor care au distrus recent părţi din Insulele Filipine, ar continua să lovească insulele”, relateaza Business Week in timpul unei discutii dedicate situatiei din Kiribati.

Potrivit presedintelui din Kiribati, Anote Tong, tara are mai putin de 20 de ani de trait. “Daca nu se va face nimic, Kitibati se va scufunda in ocean. Pana in 2030 vom incepe sa disparem”, a mai adaugat Anote Tong. Locuitorii din Kiribati au inceput deja cautarile unui nou loc in care sa traiasca. "Lucram pe mai multe planuri. Exista o companie japoneza care face insule plutitoare. Ne orientam. Dar oamenii înteleg ca trebuie sa plece pentru totdeauna si asta este greu.

Ne dorim sa supravietuim. Am trait odata în Noua Zeelanda si am crezut ca sunt in Rai. Insa oamenilor le place aici. Vrem sa ramanem acasa" a declarat preşedintele tarii, adaugand: "Nu noi am cauzat asta, ci voi". In urma acestor vesti rele s-a achizitionat peste 2.000 ha de teren pe insulele vecine, fiind un posibil adapost pentru populatie.