Externalizarea serviciilor de contabilitate, solutia optima pentru a iesi din impas

Fiecare firma depinde in mare masura de angajati si de modul in care acestia isi fac treaba si stiu sa aduca plus valoare companiei. Printre cele mai importante departamente dintr-o firma este cel economic, de care depinde buna gestionare a resurselor economice lunare si anuale ale respectivei companii, firme, societati. Reducerea costurilor si platilor lunare pe care trebuie sa le suporte o companie poate incepe cu externalizarea de servicii contabilitate.

Externalizarea serviciilor este de dorit atunci cand o firma sau o societate se afla deja pe un trend descendent si risca sa ajunga intr-o zona gri in care nu isi poate permite costuri cu angajarea sau pierderi din cauza unor oameni care nu isi fac treaba cum trebuie. Pe scurt, acest termen presupune inlocuirea muncii unui angajat care nu are performante asa de bune cu munca unei firme specializate in contabilitate si expertiza contabila, cu experienta si cu profesionisti care stiu sa reactioneze indiferent de contextul socio-economic.

Serviciile de contabilitate si consultanta financiara pot fi oferite unei categorii extinse de firme mici si mijlocii, indiferent de domeniul de activitate, implicand costuri mai mici decat angajarea unui nou salariat. Printre servicii contabilitate de care poate beneficia la cele mai avantajoase tarife orice firma care apeleaza la astfel de profesionisti cu ani grei de experienta se numara consultanta financiar-contabila, intocmirea si certificarea bilantului, dar si auditul financiar contractual sau servicii de salarizare. De asemenea, se intocmesc evidentele contabile, bilanturile, rapoartele contabile, se calculeaza impozitul datorat catre stat, se intocmesc ordine de plata si declaratii fiscale, intrastat, catre Fondul de Mediu sau alte institutii care cer asa ceva.

In plus, in serviciile prestate intra si calculul si evidenta amortizarii mijloacelor fixe si analiza si evidenta clientilor. Avantajele contactarii unei firme care pune la dispozitie servicii contabilitate tine de rapiditatea intocmirii documentelor, corectitudinea lor, experienta mare si rezolvarea rapida a situatiilor dificile, dar si respectarea legislatiei in vigoare.