De ce sa alegi plitele cu inductie in locul aragazului?

In bucatarie, ca sa iti iasa ceva bun si gustos, ai nevoie de foarte mult talent, de cateva cunostinte solide de gastronomie, o minte de matematician si aparate care sa te ajute sa faci treaba mai rapid si eficient. Pe piata de electrocasnice mari sunt deja o multime de modele de aragazuri cu diverse sisteme si plite mai simple sau mai complicate, asa ca aveti de unde lua ce va trebuie cand va hotarati sa schimbati ceva in bucatarie si in modul in care gatiti. Alegeti plitele cu inductie de la Rombiz, magazin online cu o gama variata de electrocasnice, daca vreti sa fiti multumit de alegerea facuta si sa profitati din plin de reducerile care se aplica in online.

La ce v-ar folosi o plita cu inductie si de ce e mai buna decat un aragaz normal? Plita are avantajul ca incalzeste vasul de gatit fara sa incalzeasca si mediul din jur, avand o eficienta sporita in timpul gatitului. In zona de inductie este generat un camp magnetic care magnetizeaza vasul. Nu se folosesc gaze, doar curent electric, nu au loc accidente in timpul gatitului, nu exista gaze si pericolul inhalarii lor sau cel al unei explozii. Senzorii care detecteaza cand mancarea este pe foc simplifica si mai mult procesul de pregatire a mancarii si reduce riscul de accidente in bucatarie. Fierberea are loc mai rapid pentru ca orice lichid care e pe foc atinge temperatura optima aproape instant, functia booster face si mai rapida incalzirea, intretinerea e simpla, se sterge usor si nu se zgarie - suprafetele sunt ceramice sau vitrate.

In functie de ce ai nevoie poti alege plite cu mai multe arzatoare sau doar cu doua sau trei, mai simple, cu indicatoare de caldura reziduala sau de detectare vase. O functie care e deosebit de utila e cea a indicatorului caldurii reziduale, insemnand ca plita indica unde este mai fierbinte si se evita astfel arderea si accidentarea. Exista posibilitatea intreruperii procesului de incalzire si atunci cand un vas este ridicat si nu mai e nevoie „ardere”.

Per total, consumul de energie este mai mic gratie acestor functii speciale, ceea ce transforma plitele intr-o alternativa viabila pentru orice familie care vrea sa gateasca eficient si sa faca si economii notabile.