Cum combatem transpiratia?

Desi numeroase reclame ne garanteaza succesul, nu stiu daca a aparut deodorantul care sa opreasca transpiratia si mirosul neplacut al acesteia. Cu toate acestea, multe produse si cosmetice pe care le folosim sunt nesanatoase si contin multe chimicale.
Unii doctori sunt de parere ca orice om trebuie sa transpire si este un lucru firesc, insa cateodata este neplacut pentru ca transpiratia nu miroase a trandafiri. Insa, adevarul este ca nu transpiratia miroase, ci anumite bacterii de la suprafata pielii.
Sunt situatii de stres in care oamenii sunt pusi si atunci transpire excesiv; de aceea, acest articol isi propune sa ofere cateva sfaturi despre modul cum sa actioam pentru ca transpiratia sa nu fie urat mirositoare.

In primul rand, igiena este un aspect esential in acest caz, si nu numai. Folosind apa si sapun vei putea indeparta stratul de bacterii de la suprafata pielii. Este indicat sa epilezi parul din zona axilelor, deoarece el retine transpiratia si multe alte bacterii. De notat este sa folosim un sapun antibacterian atunci cand ne spalam, mai ales daca avem probleme cu transpiratia. 

Hainele sa fie din bumbac, pentru ca materialul respectiv permite pielii sa respire si absoarbe astfel umezeala. Daca porti haine din material sintetic umezeala va fi in permanenta, iar bacteriile se inmultesc.
Nu consuma alimente fierbinti, apoi alimente reci, pentru ca trecerea brusca provoaca transpiratie.