Boli si boli - cum le tratam

Herpesul Genital in cele mai multe cazuri acesta se datoreaza unei tulburari, mai ales in faza acuta, dar poate la fel de bine sa implice si celelalte doua umori, debilitatea sau toxinele din sistem aratandu-ne acest lucru. Herpesul genital implica o caldura in exces acumulata in ficat, care este transmisa in jos de-a lungul meridianului ficatului prin regiunea uro-genitala. Sangele este de obicei impurificat iar excesul de bila poate bloca sistemul.

In plus, acesta mai poate sa apara atunci cand se acumuleaza stres, manie sau anxietate in exces. Manifestarile herpesului de acest tip sunt: piele uscata, constipatie, leziuni dureroase si tari. Se va resimti o lipsa de energie si insomnie. Durerea poate fi alinata prin folosirea uleiurilor esentiale de bergamota, lamaie, maouli, musetel si muscata.

Herpesul de alt tip este manifestat prin febra, sete, leziuni dureroase, rosii si umflate, iritabilitate. Putem folosi ca tratament intern si extern, uleiuri esentiale cu calitati reci cum sunt: levantica, coada soricelului si rosewood. Herpesul mai poate avea si alte simptome si anume el va prezenta leziuni cu un lichid albicios sau transparent, care nu sunt in mod particular rosii sau dureroase si indica acumulari de flegma in sistem. Sunt indicate: salvia, eucaliptul, lamaia. Pentru toate tipurile de herpes se indica o dieta care sa elimine umoarea in exces si sa purifice sangele.
Pentru calmarea mentalului va recomandam uleiul esential de gotu-kola (Bralimi) care mai este recunoscut si pentru proprietatile lui de purificare si curatare a sistemului uro-genital.