Moduri in care viata noastra ar fi diferita daca Pamantul ar fi plat

Gravitatia ne trage in permanenta spre Nord. Desi e o teorie foarte veche si astazi mai sunt multi oameni care considera ca Pamantul este plat. Conceptul Pamantului plat are la baza ideea existentei unei planete in plan sau sub forma de disc si nicidecum rotunda. Multe culturi antice credeau in aceste idei, inclusiv grecii, civilizatiile din Epoca de Fier sau de Bronz, indienii, chinezii, acestia ajungand cu teoriile pana in secolul 17.

Pamantul rotund a aparut prima data la greci, la Pitagora, desi multi pre-socratici credeau in modelul Pamantului plat. De abia Aristotel a venit cu dovezi care sustineau forma rotunda prin 330 i.Hr. Revenind la gravitatie, trebuie stiut ca ea nu ne trage in jos. De fapt gravitatia ne traga spre centrul planetei, gravitatia concentreaza cumva totul inspre centrul Pamantului. Sistemul e ok daca te afli pe o planeta rotunda. Daca Pamantul e plat, gravitatia va functiona altfel. Pamantul plat va fi subtire si lung, ceea ce inseamna ca gravitatia nu ne va mai trage spre centrul Terrei, indiferent ce se intampla acolo. Polul Nord s-ar transforma peste noapte in centrul Pamantului. Toate persoanele care se afla pe Pamantul plat vor simti o atractie puternica spre Nord. Cu cat te indepartezi mai tare de Nord, cu atat vei ajunge mai rapid spre mijloc. Nimic nu va rezista acestei forte, copaci, animale, apa din oceane, totul va „merge” spre Nord si va fi „supt” intr-o gaura imensa din centrul Articului. Soarele va arde planeta ca pe un copan aflat pe gratar. Sa spunem ca trecem de gravitatie, purtam echipamente speciale, nu ne mai trage nimeni atat de tare spre Nord. Dar n-am scapat de probleme, un Pamant plat nu are camp magnetic. Terra e protejata de probleme si de radiatia solara foarte puternica de un camp magnetic, camp care continua sa existe doar pentru ca planeta se roteste constant. Daca nu mai avem miscare de rotatie, nu mai avem nici camp magnetic.

In prima faza vom fi bombardati cu radiatie solara, stratul de ozon va fi sfasiat, atmosfera va fi din ce in ce mai subtire si va disparea. De aici si vulnerabilitatea in raport cu asteroizii si meteoritii. Fara camp magnetic si atmosfera vom avea bombardamente cu meteoriti si alte tipuri de pietre uriase de prin univers, asta pana cand Pamantul va arata ca Luna si va arde usurel ca o carne pe gratarul bine incins.