Colegii de camera in facultate

Primul an de facultate l-am petrecut in chirie.  Apartament cu 2 camere, prost mobilat si destul de friguros. Dar pe langa toate aceste impedimente, colegii au fost de nota 20. Mai ales colega de camera. O stiam din liceu asa ca ne cunosteam cat de cat. Daca la inceput eram putin rusinoasa una fata de cealalta, pe parcursul anului ne-am deschis cu totul.

Au existat dati cand ne asteptam cu mancare una pe cealalta. Stiam destul de bine orarul si astfel imediat prajeam un cartof cu un ochi. Cand intram in casa si vedeam masa pusa parca il luasem pe Jesus de picior. Chiar daca de cele mai multe ori ne intelegeam foarte bine, erau momente cand ne faceam troaca de porci. Asta mi-a placut cel mai mult. Nici una nu tinea in noi, fiecare avea ceva de zis, zicea iar in jumtate de ora ne impacam.  Era  si normal sa avem opinii diferite, eram oameni si gandeam. Daca cu ea ma intelegeam super, cu cealalta colega de apartament insa treburile mergeau mai greu. Vorbeam si cu ea, dar mai putin.
Prima betie am tras-o in schimb cu colega de camera. De fapt nici nu a fost betie. A fost amestecatura proasta. Am zis sa ne facem lati repede cu resurse putine.
Astfel am pus un tol de vin, unul de bere, unul de tuica iar cireasa de pe tort a fost un lichior dulce. Eu de felul meu nu beau, iar toate astea amestecate m-au pus la pamant. Mi-am revenit repede in schimb. O tura repede pana la baie si  imediat am fost in picioare. Alte experiente au fost cele de imprumut. Incepand de la sampon si mancare ne imprumutam chiar si abonamentul de pe autobuz. Au fost zeci de ocazii cand l-am impartit. Cu ajutorul ei am inceput sa mananc mai diversificat. Am mancar prima data salata de varza. Am fost pur si simplu indragosita de ea. Sau de drob si clatitele cu carne. Bineinteles ca nu au existat numai perioade prospere. Au fost momente cand ramaneam amandoua fara mancare si bani. Si astfel imparteam. Luam amandoua o paine, margarina aveam eu iar gem avea ea. Si astfel stateam si cate 3 zile cu gem pe paine cu margarina. Sau a axistat o perioada cand ne faceam farse. Noi doua versus ceilalti colegi de camera.  Gemuletul de la baie dadea in balcon si astfel prietenul celeilalte colegi de apartament se strecura pe acolo si ne batea in balcon la geam. De atatea ori mi s-a facut rau.

Totul incepuse cu celebra pasta de dinti pe clantele usilor.  Si bineinteles am evoluat. Schimbat solnitele, pus ceolofan pe capacul de la baie. Sunt sute de farse facute unii altor. Chiar daca nu am stat in camin, pot spune ca primul de an de facultate a fost bestial. Eu in general adorm foarte greu si aud orice zgomot. Eram atat de obosita in primul an incat adormeam cu muzica, cu lumina aprinsa si cu colega de camera tastand pe calculator. Daca ar fi sa o iau de la capat, as face-o tot acolo, cu aceleasi certuri cu aceleasi barfe fata de ceilalti colegi de apartament. Fiind doua fete bineinteles barfeam. Orice, pe oricine. A fost frumos. Recomand tuturor sa stea cu cineva in gazda, in nici un caz singuri intr-o garsoniera. Astfel putem vedea cum convietuim cu alta persoana, daca acceptam si tabieturile fiecaruia. Chiar daca fiecare persoana este diferita si fiecare are ticurile si tabieturile sale, convieturirea cu cineva, indiferent daca este femeie sau barbat iti spune foarte multe despre tine.
Daca poti sa-l accepti pe cel de langa tine asa cum e, fara sa-l schimbi. Unele schimbari sunt bune, in genul nu mai fuma in camera, dar atat.

Facultatea in camin sau in chirie cu coleg de camera de ajuta sa devii cineva. Te invata sa accepti, sa astepti pe ceilalti, iti dai seama ca nu esti buricul pamantului. Realizezi ca trebuie sa te trezesti intotdeauna inaintea colegei de apartament, astfel risti sa nu ajungi la cursuri. Sau preferi intotdeauna sa faci baie prima, deoarece imediat termini si  nu stau cate 2 ore. Ne definim ca persoane, ca oameni.