Blugii, mereu la moda!

Ii vedem in orice tinuta, fie ea sport, casual, office sau eleganta. Ei sunt pentru toti dintre noi piesele vestimentare ce nu au inlocuitor. Practici si comozi, disponibili in numeroase modele, usor de intretinut si usor de asortat, blugii sunt, fara doar si poate, cea mai comuna piesa vestimentara, insa si cea mai indragita, mai ales in randul reprezentantelor sexului frumos.

Nu cred ca exista cineva care sa aibe, in garderoba, o pereche de blugi. Desi ii purtam cu placere si in fiecare zi, nu ne-am intrebat niciodata cand si unde a aparut prima pereche de blugi. Ei bine, pentru prima data, blugii au aparut in Genova, in epoca asa numitelor republici maritime; blugii erau destinati celor care isi petreceau cea mai mare parte a timpului in largul marilor. In acea perioada, blugii erau considerati “uniforma” lupilor de mare.

Treptat, datorita rezistentei, oricare ar fi conditiile de utilizare, blugii au fost considerati ca fiind parte integranta din uniforma minerilor. Ulterior, moda blugilor s-a impus la nivel mondial, devenit un accesoriu vestimentar folosit de mic cu mare. Culoarea materialului din care sunt confectionati blugii este cu precadere albastrul de diferite nuante, in functie de gradul de prespalare. Modelele insa sunt, astazi, dintre cele mai variate si mai deosebite, pentru ca, este absolut important, sa se mentina o linie constanta a trendului.

Un lucru este cert: daca exista ceva ce nu lipseste din garderoba fiecaruia dintre noi, indiferent ca sunt scurti, lungi, evazati sau stramti pe picior, acestia sunt blugii. S-a facut un studiu in urma caruia s-a constatat ca o domnisoara detine, in medie, peste cinci perechi de blugi.

Comoditatea si eleganta transforma blugii in piese de vestimentatie de top, indiferent de varsta si sex. Blugii sunt purtati aproape zi de zi, indiferent de anotimp, pentru ca sunt extrem de simplu de asortat, ceea ce-i face sa nu fie niciodata demodati.

Daca in materie de blugi de dama exista modele dintre cele mai variate, barbatii merg pe modelul clasic purtat si cu ani in urma. Fie ca sunt purtati de femei sau de barbati, blugii au farmecul lor aparte.