Cele mai contrafacute genti din istorie

Hermes Birkin, Hermes Kelly, Fendi Baguette, Gucci Jackie, Louis Vuitton Speedy, Chanel 2.55… acestea sunt fara doar si poate unele dintre cele mai celebre posete dama din toate timpurile. Milioane de femei din intreaga lume au visat macar o data la unul dintre aceste modele, dar numai o mica parte a acestora au reusit sa poarte un model autentic, cea mai mare parte multumindu-se adesea cu replici sau fake-uri mai mult sau mai putin reusite.

Hermes Birkin este probabil una dintre cele mai purtate genti din istoria modei feminine, dar cu siguranta cea mai intens contrafacuta. Mai mult decat atat, este un model atat de usor de purtat si de adaptat diferitelor tinute, extrem de practic si de elegant, incat retailerii de moda mass-market au reinterpretat acest model in colectiile lor. De asemenea, Hermes Kelly este un model foarte usor de recunoscut si foarte intalnit in magazinele tip ”outlet” care vand ca mega-ocazii genti Kelly false.

Louis Vuitton Speedy – desi Louis Vuitton a fost la baza producator de marochinarie pentru voiaj, adevarata celebritate a venit odata cu intrarea pe segmentul posete de dama, iar unul dintre modelele sale celebre este Speedy, vandut cu preturi intre 700 si 5000 de dolari pentru un exemplar original si numai cateva zeci de dolari pentru un exemplar fake. Anul acesta, unul dintre cele mai “vanate” modele LV este Petit Noe, o reinterpretare a mai vechiului Champagne, pentru trendul satchel.

Prada Pyramide este si aceasta una dintre cele mai celebre posete dama, care este in topul preferintelor doamnelor inca din 2012 si se mentine pe val si anul acesta.

Un clasic intr-adevar, Fendi Baguette este – dincolo de trenduri si moda – o geanta usor de adaptat atat pentru zi cat si pentru seara, in functie de materialul din care este realizata si de imprimeu. Mare atentie la fake-uri, caci piata este supra-aglomerata de modelul Baguette fals.