Situatii iritante prin care a trecut fiecare

Exista anumite momente in viata in care ti se pare ca nu ai fi in stare sa rabzi lipsa de bun simt a celuilalt si pur si simplu o sa izbucnesti, spunandu-I tot ce crezi. Exista o serie de situatii, prin care, dupa parerea mea, a trecut fiecare om. O sa incerc sa fac o lista a acestora, iar daca imi scapa una, va rog frumos, sa ma completati si voi. Prima, este cea in care calatoresti in transport, fie avion sau autocar, si exista un pasager care experimenteaza cu scaunul sau. Fie il lasa prea tare pe spate, fie il impinge pe cel din fata sa. In concluzie: ii deranjeaza enorm pe vecinii sai. Vi s-a intamplat sa calatoriti cu un astfel de om? Daca raspunsul este nu, sincer, va invidiez enorm. Deoarece mie mi s-a intamplat. Sincer, ma intreb, oare este atat de greu sa-ti dai seama ca exista niste reguli elementare in mijlocul de transport pe care, in calitate de om educat, ai putea sa le respecti? Vorbin de transport, nu pot sa nu descriu aici si situatia care se intampla cel mai des in transportul public si vizeaza acele persoane care nu au alt spatiu pentru a tine conversatii lungi, decat intr-un autobuz sau metrou. Sunt de acord, este ceva absolut normal sa vorbesti la telefon in transportul public, insa nu este normal sa vorbesti prea tare si sa te pui pe povestit, astfel incat, toti ceilalti calatori, pur si simplu, sa stea sa asculte conversatia ta.

Nu este deloc cu bun simt. Un alt caz, tine deja de comportamentul unor indivizi la cinema. Haideti, ca asta este o situatie cunoscuta pentru oricine. Cinema si teatru, asa e? Desigur, vi s-a intamplat macar o data, sa fie in sala cineva care nu stie sa-I respecte pe ceilalti? Cineva care se pune pe discutii in timp ce deruleaza filmul sau se joaca piesa pe scena? Oo, da! Cat de enervant este acel moment. Bine, poate acea persoana nu-si da seama de faptul ca creaza disconfort pentru altcineva, dar, este absolut inadmisibil, ca dupa ce I se face o observatie, aceasta sa continue. Se mai intampla unele situatii deranjante cand stai la coada undeva. Vi s-a intamplat sa stea in spatele vostru persoane care se apropie mult prea mult? Nu, nu, nu sunt un introvert, insa, tin si eu la spatiul meu personal si este foarte important pentru mine ca acesta sa fie respectat, de aceea, ma simt intimidata cand cineva se apropie mult prea mult de mine cand stau la o coada, mi se parte ceva impertinent. In aceeasi categorie se incadreaza si persoanele care te fixeaza cu privirea mult prea mult timp. Acele persoane care te privesc fara sa clipeasca macar si fara sa ia ochii. Nu, nu vorbesc despre persoanele care ar putea sa te placa, acelea au un alt fel de privire. Ma refer la acele persoane, pe care, poate, nici macar nu le cunosti, dar care te fixeaza cu impertinenta. Mi se pare ceva la fel de nepoliticos sa fixezi pe cineva cu privirea.

Si o ultima categorie, tine de cei care mereu pocnesc usa atunci cand intra undeva, iar cand este vorba despre birou, atunci asta este si mai deranjant. Deranjant este faptul ca aceste persoane pocnesc usa pentru a se face remarcate. Stupid, asa e? Mie mi se pare de prost gust si lipsit de simt, nu stiu ce credeti voi. Voi cu ce tipuri de persoane v-ati intalnit? Ce situatii neplacute au creat? Si cel mai important: le-ati facut o observatie? Mi se pare extraordinar de important sa facem o observatie acelor persoane care ne deranjeaza, deoarece nu ne putem baza pe bunul lor simt, altfel vor continua sa vorbeasca tare, sa ne incomodeze, fara sa-si dea seama cat deranj, poate, ne creaza.