Familia s-a marit? Nicio problema. Cauta o locuinta mai incapatoare

De mai bine de o luna, Sibiul a devenit un punct de referinta in istoria recenta. Presedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului, a reusit sa transforme orasul vechi intr-un pol al bunastarii si culturii autentic romanesti. Capitala culturala europeana si un spatiu plin de monumente si istorie, Sibiul se afla printre cele mai cautate orase unde se poate studia sau locui vreme de ani buni.

Fiind mai dezvoltat, Sibiul are o piata imobiliara mult mai efervescenta decat alte zone ale tarii, dovada fiind si numarul mare de anunturi imobiliare Sibiu de pe principalele site-uri de profil. Cele mai noi si mai bune din punctul de vedere al ofertei le gasiti doar pe TopImobiliare, cel mai accesat site de anunturi imobiliare din tara. Din cele aproape 800 de anunturi imobiliare Sibiu cu siguranta veti gasi un apartament, o casa sau un teren care sa fie pe gustul dvs. La multe anunturi preturile sunt negociabile si se pot propune unele noi din aplicatia speciala de pe site, accesibila prin intermediul creionului in miniatura din dreptul pretului semnalizat corespunzator. La fiecare anunt exista precizata suprafata exacta, dotarile, sunt descrieri ale principalelor dotari, dar si harti pentru orientare. Acolo unde proprietarul a pus la dispozitia echipei si certicatul energetic sau schita apartamentului, casei, se vor gasi afisate in pagina anunturilor pentru o mai usoara orientare si o decizie de cumparare in cunostinta de cauza. Proprietarii care posteaza anunturi imobiliare Sibiu pot fi contactati direct, pe e-mail sau telefonic, fara intermediari, negocierile se poarta si ele direct, astfel incat procesul de cumparare sau vanzare, inchiriere sa fie cat mai transparent.

Filtrele multiple si motorul de cautare principal, puternic si optimizat, dar si functia Agenda de cautare si marcare a comentariilor la anunturi sau semnalizare a anunturilor favorite si organizarea lor eficienta aduc un plus de confort si rapiditate cautarilor si a exprimarii parerii despre anumite anunturi de pe site. Daca si tu vrei sa traiesti in orasul care a dat presedintele tarii, intra pe TopImobiliare si alege calitatea si confortul!

Cele mai vechi artefacte din lume

Cea mai veche moneda oficiala. In trecut, moneda nu era altceva decat un fel de insigna detinuta doar de comercianti si de membri influenti ai societatii. Prima moneda adevarata a fost batuta de Regele Alyattes in Lidia, Asia Minor (Turcia de astazi). Pe ea exista un cap de leu stantat pe o parte, iar pe partea cealalta doua patrate stantate de la turnare. Stanta avea si rolul sa dovedeasca puritatea materialului din care era facuta. Moneda era facuta din electrum, un aliaj din aur si argint, mult mai dur decat aurul.

Referirile la acest aliaj au inclus si denumirea de aur alb, folosit mai ales pentru comert. Din Grecia, moneda a fost folosita si in Occident, valoarea sa fiind cam cat un salariu pe luna. Moneda a fost batuta intre 660-600 i.d.Hr., putandu-se cumpara cu 1000-2000 de dolari americani. Exista chiar si mai multe subdiviziuni cu diverse variatiuni ale imaginii leului sau greutatii si stantelor speciale de pe cealalta parte. Cea mai veche cladire din lemn. Cele mai vechi cladiri din lemn care nu s-au prabusit sunt in Japonia, in templul budist Horyu-ji din Ikaruga. Patru dintre cladirile din aceasta zona sunt intacte. Constructia lor a inceput in 587 d.Hr. din ordinul Imparatului Yomei, ca o incercare de a se recupera din boala grea care pusese stapanire pe corpul sau, prin rugaciune. Kyoto nu era inca capitala Japoniei la acea vreme iar budismul era inca la inceput. Constructia s-a finalizat dupa moartea imparatului, in 607 d.Hr. Complexul original a ars din temelii in 670 d.Hr. si a fost reconstruit inainte de 710. Cum arhitectura japoneza bazata pe lemn era vulnerabila in fata incendiilor, a fost un miracol cum aceste cladiri din lemn au supravietuit atata timp.

Complexul actual este format dintr-o pagoda centrala pe cinci niveluri, un coridor din lemn care inconjoara cladirea centrala si o poarta de interior. Folosit mai bine de 14 secole la rand, complexul se afla pe lista cladirilor de patrimoniu aflate sub protectia UNESCO. Astazi templul atrage sute de vizitatori si e considerat o minune arhitectonica.