Haine fara varsta

Cand eram mica imi placea sa imbrac hainele mamei si sa ma incalt cu pantofii ei cu toc, un obicei pe care probabil il au toate fetitele. Imediat ce pleca la serviciu, incepeam sa cotrobai prin sifonier si sa scot toate hainele ei care imi placeai mie mult si incepea “ora de moda”, asa ii spuneam (ora care dura foarte multe ore).

Moda s-a tot schimbat, eu am crescut, insa mama a avut inspiratia de a pastra unele haine pentru mine. Tin minte ca radeam de ea ca face asta si ii spuneam: “Crezi ca o sa mai port eu vreodata lucrurile astea, nu vezi ce demodate sunt?” Insa mama, calma ca de obicei, imi spunea mereu: “Ai sa-mi multumesti intr-o zi ca le-am pastrat, pentru ca moda va reveni!” Si a avut dreptate. Moda a tot revenit, iar hainele mamei care acum imi veneau perfect, erau piese rare, pe care oricine si le-ar fi dorit, iar eu le aveam. Unul dintre articolele vestimentare cele mai dragi, care i-au apartinut mamei, este o jacheta piele, scurta si cambrata, de un maro roscat. Cand a revenit moda hainelor de piele, mi-am adus aminte de ea - dupa atatia ani era inca superba, desi avea nevoie de mici retusuri. Am dus-o la reconditionat si arata ca noua. De altfel, si pantofii si cizmele ei cu toc care s-au pastrat in stare foarte buna sunt acum piese de baza in vestimentatia mea.

Tin minte ca am fost intr-o seara la o petrecere imbracata din cap pana in picioare in hainele mamei - am avut o rochie midi, dintr-un material maro, cu un fir auriu inserat in el, care parea extrem de pretios, cu jacheta de piele pe deasupra si cu niste pantofi cu un toc foarte inalt. Toate fetele m-au intrebat de unde le-am cumparat si parca nu puteau crede ca au fost ale mamei mele. Mi-am dat seama atunci ca vreau ca si fata mea sa poarte lucruri de-ale mele atunci cand va creste, pentru ca este un sentiment unic sa stii ca porti ceva ce are poate 40 de ani si care a apartinut mamei tale. Si ii cer si acum iertare mamei mele ca nu am inteles gestul ei din prima.

Tipuri de parfumuri de dama

Tinerele domnisoare sau adolecentele care abia acum isi cauta un parfum care sa le defineasca si sa le reprezinte intru totul sau doamnele care vor sa isi schimbe stilul parfumului, trebuie sa stie ca existe mai multe tipuri esentiale de parfumuri.

Piata de parfumuri de femei originale are la baza cateva esente principale, in functie de personalitatea celei care le poarta sau de momentul zilei pentru care un parfum sau altul este ales. Toate aceste tipuri de parfumuri le veti gasi in oferta variata a secundar.ro, dar iata cateva indicii care sa va ajute sa faceti o departajare clara intre genuri.

Parfumurile florale – sunt probabil printre cele mai populare dintre parfumuri, sunt feminine si romantice si in general atrag majoritatea femeilor cu aromele lor speciale. Notele lor de varf poarta amprenta fie a unei singure fori (in general trandafir sau gardenie) sau a unui buchet asortat de flori. Pot fi purtate atat ziua cat si seara, fiind delicate si elegante.
 
Parfumurile orientale – au un miros pregnant de mosc, mirosuri bogate si usor condimentate, cu arome de vanilie, scortisoara sau cuisoare. Sunt parfumuri preferate in general ca varianta pentru seara.

Parfumurile citric-lemnoase – o familie de parfumuri caracterizate de note lemnoase si de pamant, amestecate cu note citrice.
 
Parfumurile verzi – au acel miros special de iarba proaspat taiata, de frunze si alte arome proaspete. Sunt ideale pentru vara sau pentru activitati sportive.
Parfumurile „fougere” – caracteristice in general barbatilor. Contin note lemnoase si de ierburi proaspete.
 
Parfumurile oceanice – influentate de catre mare, aduc intotdeauna aminte de briza acesteia si de mirosul de nisip. Sunt mirosuri foarte curate, cu note de citrice si condimentate. Si acestea sunt foarte potrivite pentru sezonul torid, cand parfumurile grele fac aerul si mai insuportabil.
 
Parfumurile lemnoase – Arome de pin, cedru, santal, note de pamant si mosc. Sunt in general parfumuri tari, de iarna sau de seara, dar nu sunt suportate usor de toate persoanele.

Protest cu rezultate

Aproape 300 de angajati ai postului de televiziune TVR au protestat in curtea institutiei pe motivul ca nu si-au primit salariile. Conform paginademedia.ro, cei de la Televiziunea Nationala au fost nemultumiti de faptul ca nu au primit salariile asa cum prevede legea CCM.

Stelian Tanase, in calitate de presedinte – director general al Societatii Romane de Televiziune a spus ca motivul neplatii salariilor a fost o datorie fata de European Brodcasting Union. Potrivit surselor anonime care au dezvaluit datoria Televiziunii Romane, banii pentru salariile angajatiilor au existat cu o saptamana inainte.
Cei 300 de angajati nu au protestat degeaba. In scurt timp o parte dintre angajatii Televiziunii Nationale au primit salariile care le-au fost promise, potrivit paginademedia.ro.