Cam tot ce se afla in baie, camera care ar trebui sa fie si cea cu intimitatea cea mai mare si sa arate cat mai placut, cat mai primitor, trebuie sa aiba o functionalitate ridicata. Daca in sufragerie exista corpuri de mobilier ce pot decora si ajuta in proiectul de amenjare, in baie, datorita spatiului mic, trebuie sa te limitezi doar la mobilierul strict functional. De exemplu, in cazul unor baterii pentru baie e bine sa tii cont de obiectul sanitar pentru care-l achizitionezi.
Bateriile de baie sunt fie pentru lavoar, fie pentru cada, fie pentru bideu sau dus. In alegerea unor baterii baie trebuie sa te orientezi in functie de calitatea, de model si de pret. Cu cat bateria de baie e mai grea, cu atat e mai rezistenta, cel mai bun material din care poate fi construita o baterie fiind alama sanitara. Ideea e sa aiba in cadrul alamei mai mult cupru si cat mai putin zinc. Ideala pentru baie e bateria monocomanda, care face economii serioase la consumul de apa si e si mai rezistenta, mai eleganta, mai usor de actionat. Alte tipuri de baterii pentru baie pe care le poti cumpara sunt cele termostatice, cu temporizator sau chiar cu senzori, toate foarte utile in noua ta baie. Tine cont si de finisajele bateriei de baie, in functie de designul intregii bai.
Ele pot fi cromate, aurii, din bronz, cele mai bune sunt cele cromate sau argintii, daca amenajarea baii s-a facut dupa modelul clasic. Daca vrei ceva mai bun poti lua baterii cu pastila de ceramica si nu cele de teflon, nu produc zgomot mult, sunt mai performante, insa sunt mai scumpe. In fine, ar fi bine sa cumperi baterii de baie cu perlator, adica un filtru de plasa pozitionat in capatul bateriei-el amesteca apa cu aerul si da impresia de jet uniform. Calcarul se depune mai putin, e mai usor de curatat, nu arata asa de rau ca in cazul bateriilor simple.