Daca o hainuta mai scumpa sau un carucior mai sofisticat pot sa fie considerate un moft, un scaun auto pentru cei mici nu este nici pe departe un moft, ci o necesitate care nu se discuta. Sunt multi parinti care aleg sa-si tina copiii in brate in timpul deplasarii cu masina si risca enorm. De ce? In caz de accident cei mai afectati sunt micutii, pentru ca se pot dezechilibra imediat si se pot lovi violent de spatarele scaunelor sau pot cadea intre acestea.
Ca sa nu stati cu frica in timpul deplasarii cu masina puteti sa va cumparati un scaun auto pentru copii. Desi e o investitie cam mare la prima vedere, scaunul auto va garanteaza ca micutul e ferit de orice accident si sta intr-un singur loc pe parcursul deplasarilor, fara sa distraga atentia soferului. Siguranta, confort, comoditate, iata ce castigati daca luati un scaun auto perfect. Scaunul ideal ar fi cel care se conformeaza normelor de siguranta europene, are eticheta cu E, este potrivit pentru greutatea si inaltimea copilului si se monteaza corect, usor, simplu. Pentru a alege corect, trebuie mai intai sa va ganditi ca un astfel de scaun are si o forma perfecta, asa ca trebuie sa stabiliti ce fel de grupa de scaune preferati. Sunt unele sub forma de cochilie, altele care arata exact ca un scaun de sofer in miniatura, altele care au forme usor alungite. Cele mai bune sunt cele care se muleaza in functie de varsta copilului si sunt cat mai confortabile, mai mari ca spatiu. Dupa ce ati stabilit din ce grupa de scaune veti lua un scaun auto ar fi bine sa va intrebati daca scaunul poate fi montat in scaunul din fata dreapta sau din spate, daca nu e prea mare, prea inalt si daca airbag-ul poate fi dezactivat. Tot in categoria grupelor de scaune se incadreaza si diferentierele ce tin de varsta si greutate.
Ele pot fi pana in 13 kg, daca micutul e pana in 15 luni si pot ajunge pana la 36 kg, daca discutam de un copil de la 3 la 12 ani. Economii se pot face si daca alegeti doua tipuri de scaune de masina pentru toata perioada in care copilul va avea nevoie de ele, respectiv o scoica pentru grupa 0+ si un scaun grupa 1, 2 sau 3. Este important ca scaunele sa fie de la marii producatori din domeniu deoarece atat materialele, cat si constructia respecta cu siguranta toate normele in vigoare si nu se face rabat de la calitate.