Criza de unt din Norvegia. Criza untului din Norvegia din 2011 a fost o combinatie nefericita de provizii reduse si o cerere in crestere. Ploile torentiale de vara au fost urmate de o crestere cu 20% a cererii in octombrie si cu 30% in luna ce a urmat. Spre sfarsitul lui Decembrie, pachetul de unt ajunsese sa coste 50 de dolari. Cei care aveau rezerve de unt erau in avantaj si au inceput sa-l vand online cu pana la 100 de dolari pe 450 de grame. Peste granita, suedezii au vandut unt in cantitati uriase, aproape tot ducandu-se la norvegienii aflati in vizita. Niste norvegieni chiar au fost prinsi in timp ce voiau sa treaca granita ilegal cu 250 de kilograme de unt. In total, retailerii au pierdut 7 milioane de dolari.
Panica hartiei igienice din 1973. In decembrie 1973, Johnny Carson a vorbit americanilor despre pericolul de a ramane fara hartie igienica. Disperati, americanii au dat iama la raftul cu hartie igienica si au cumparat cat de multa au putut-unii comercianti au profitat si au marit preturile. A doua zi, Carson a revenit si a spus ca totul fusese o farsa. Dar asta nu a fost singura criza a hartiei igienice din 1973. Peste oceanul Pacific, japonezii incepeau sa se teama de razboiul arabo-izraelian. Japonezii se bazau pe petrolul din Orientul Mijlociu, iar un ministru a iesit la un post public de televiziune si a cerut oamenilor sa fie cumpatati in consumul de hartie. A doua zi, mii de oameni au golit tot ce inseamna raft cu hartie igienica. Desi autoritatile i-au asigurat ca este destula hartie igienica pentru toata lumea, oamenii s-au panicat si mai tare si au cumparat si mai multa hartie igienica. Cand criza nu a mai existat, oamenii aveau deja sute de role de hartie igienica prin casa, prin pod, pe oriunde au putut-o ascunde.
Lipsa carnii in America. Odata cu cresterea populatiei si scaderea numarului de animale, criza carnii a lovit America anilor 1910 cum nu se poate mai rau. Asa ca a fost pus la punct un plan pentru rezolvarea problemei carnii. Doi oameni s-au gandit sa creeze o ferma de hipopotami in Louisiana care sa ofere suficienta carne pentru a hrani toata America.
Dar si Louisiana avea problemele ei. Niste zambile care fusesera aduse din Japonia cu ocazia unei expozitii de bumbac infundasera caile navigabile, asa ca hipopotamii erau o idee buna pentru ca puteau manca florile. Cu toate astea, carnea de vita parea sa fie o solutie mult mai buna. Au marit terenul pentru cresterea cirezilor de vite si au avut grija sa fie sacrificate mai putine animale. Mancatul carnii de hipopotam a fost vazut ca o idee buna in 1960 si ar fi putut salva Africa de Nord de la infometare.