Una dintre marile probleme ale tinerelor care se gandesc pas cu pas la ziua cea mare in care vor spune da in fara ofiterului starii civile, dar mai ales in care isi vor uni destinele in fata Domnului, este alegerea buchetului. Dintre miliardele de variante de flori, stiluri, culori, forme de buchete de mireasa… in final una va trebui sa fie alegerea perfecta, cea care va face orice tanara sa straluceasca in ziua cea mare si sa iasa in evidenta. Si pentru ca, in privinta florilor inspiratia vine vazand si cunoscand cat mai multe specii, cand vine vorba de forma, lucrurile sunt mai clare. Caci dintotdeauna buchetele de nunta au avut cateva forme bine stabilite, fiecare in parte avand adeptele sale.
Buchetul “posy” – este buchetelul subtire, usor de tinut intr-o singura mana, in constructia caruia se pastreaza tulpinile florilor la o dimensiune medie (cat sa depaseasca foarte putin latimea palmei). Insa exista si varianta in care se taie tulpinele si se construieste o tulpina comuna de catre designerul florist care face buchetul. Buchetul posy este unul dintre cele mai populare buchete ale ultimilor ani.
Buchetul cascada – este unul dintre buchetele traditionale de mireasa, istoria sa urcand in timp pana la inceputul anilor 1900 si cunoscand de-a lungul anilor mai multe suisuri si coborasuri. In general orice floare se preteaza acestui tip de buchet, iar lungimea sa este discutabila, in functie de preferinte si de rochia pe care o poarta mireasa.
Buchetul glob – si el foarte popular, poate fi realizat in functie de dorintele miresei la dimensiuni mai mici sau mari. El se poarta agatat de mana miresei cu un fir sau o panglica.
Buchetul lacrima (buchetul care se tine pe brat) – poate fi spectaculos cu adevarat, daca este construit cu grija de designeri floristi experimentati. Insa, marele sau dezavantaj este ca se poate dovedi extrem de incomod si chiar enervant pentru o mireasa, mai ales vara, la aproape 40 de grade, cand mana pe care sta buchetul va transpira cumplit…