Vizualizarea lumii

Exista o multitudine de modalitati prin care un orb poate percepe si vizualiza lumea. Potrivit lui Paul Gabias, care a devenit orb imediat dupa nastere, nu avea nicio problema sa vada imprejurimile in minte. De la inaltime la adancime, la textura, totul era cat se poate de real pentru el. Cu o singura exceptie. Imaginile mentale nu aveau nicio culoare. Nici albul si negrul nu exista pentru el. Psiholog la universitatea British Columbia, Gabias a studiat cum anume un orb poate crea harti mentale ale imprejurimilor asemanator unei persoane normale. Se pare ca e vorba despre niste cai neuronale care sunt implicate in creionarea acestor harti mentale, similare atat in cazul celor cu vedere buna, cat si in cazul celor fara vedere.

Alfabetul Braille ii ajuta pe orbi sa preia informatia si sa o transmita direct in cortexul vizual, fiind procesata exact ca orice stimul vizual. Acelasi adevar se aplica si celor care folosesc ecolocatia pentru a se deplasa in siguranta chiar si neinsotiti. Informatiile ajung si trec prin cortexul vizual. Cei care se folosesc de sunetele produse cu ajutorul limbii pentru a putea sa identifice obstacolele din calea lor primesc suficiente informatii pentru a descrie perfect elementele din jurul lor. Altii au raspunsuri vizuale. Un jurnalist al BBC, Damon Rose, a ramas orb in copilarie si acum a recunoscut ca incepe sa-i lipseasca intunericul. El vede o cantitate uriasa de lumina care nu mai dispare, indiferent de ora din zi sau de ceea ce face.

Fondul pe care-l percepe este maro, apar forme geometrice colorate, nori, fel de fel de curburi. La prima vedere, artificiile virtuale pe care le vede zi de zi ii ofera o sansa sa mai vada. Doar aparent. Creierul sau creeaza imagini pentru el pentru ca nu exista nici un input vizual.

Hota telescopica – randament si design de exceptie

Alegerea unei hote pentru bucataria proprie nu este deloc usoara, iar multitudinea de oferte de pe piata de profil poate fi de-a dreptul coplesitoare. Iata de ce este important sa pornim la drum luand in calcul toate variantele, dar mai ales noile oferte de hota telescopica la rombiz.ro, gratie designului sau ergonomic, a spatiului restrans pe care il utilizeaza in bucatarie dar mai ales gratie eficientei sale extreme, un astfel de produs va raspunde fara doar si poate exigentelor oricarui utilizator.

O hota telescopica este ideala pentru bucatariile mici, dar in care se gateste permanent, dar si pentru bucatariile cu spatii largi, dar care au nevoie de o impartire cat mai eficienta, pentru ca de asemenea sunt suprafete cu trafic foarte intens. Un astfel de electrocasnic, dincolo de aspectul sau foarte modern si actual, incorporabil, eficientizeaza la maximum spatiul, pentru ca filtrele sale sunt culisante sau retractabile si pot fi folosite in functie de necesitati. Astfel, o bucatarie in care se gateste zilnic sau una in care sunt preferate mancarurile cu grasimi si mirosuri mai grele (spre exemplu cele de condimente orientale) care raman mult timp in aer daca suprafata nu este complet aerisita, poate fi foarte usor echipata cu o hota de acest tip, care poate fi gasita fie in varianta cu un motor sau cu doua motoare, in functie de necesitati.

Randamentul produselor electrocasnice de bucatarie telescopice in absorbtia mirosurilor, aburului si a fumului, poate fi unul excelent. Astfel, o hota cu filtre retractabile sau culisante poate fi folosita, in mod normal, cu un singur filtru pentru zile in care gatim usor fara prea mult abur sau mirosuri, si folosita in varianta cu filtre suplimentare (care culiseaza din lacasul special, inclus in designul ergonomic) in perioade cum ar fi cea a sarbatorilor in care casa este plina de aburi si mirosuri care astfel ar putea fi evitate.

Disparitia unei tari

Din cauza incalzirii globale tot mai multa gheata se topeste, astfel creste nivelul apelor din oceane, potrivit site-ului capital.ro. “Apocalipsa ar putea veni mai devreme în Kiribati dacă furtunile violente, de genul celor care au distrus recent părţi din Insulele Filipine, ar continua să lovească insulele”, relateaza Business Week in timpul unei discutii dedicate situatiei din Kiribati.

Potrivit presedintelui din Kiribati, Anote Tong, tara are mai putin de 20 de ani de trait. “Daca nu se va face nimic, Kitibati se va scufunda in ocean. Pana in 2030 vom incepe sa disparem”, a mai adaugat Anote Tong. Locuitorii din Kiribati au inceput deja cautarile unui nou loc in care sa traiasca. "Lucram pe mai multe planuri. Exista o companie japoneza care face insule plutitoare. Ne orientam. Dar oamenii înteleg ca trebuie sa plece pentru totdeauna si asta este greu.

Ne dorim sa supravietuim. Am trait odata în Noua Zeelanda si am crezut ca sunt in Rai. Insa oamenilor le place aici. Vrem sa ramanem acasa" a declarat preşedintele tarii, adaugand: "Nu noi am cauzat asta, ci voi". In urma acestor vesti rele s-a achizitionat peste 2.000 ha de teren pe insulele vecine, fiind un posibil adapost pentru populatie.

Curentul electric nu va poate prinde pe „picior gresit” daca purtati cizme electroizolante de inalta tensiune

Printre putinele joburi care va permit sa aveti un salariu bunicel si sa va gasiti mereu ceva de lucru se numara si cel de electrician. Electricienii sunt la fel de solicitati ca si instalatorii si asta deoarece in orice casa exista aparate electrice si sisteme electrice complexe pe langa locuinte, asa ca defectiunile pot aparea in orice moment. Majoritatea problemelor apar la sistemele de inalta tensiune, care pot ceda si vara, si iarna, fie din cauza caldurii sau a frigului, fie din cauza suprasolicitarii. Interventiile sunt de multe ori riscante si presupun masuri sporite de protectie din partea personalului pentru a se evita accidentele nedorite in timpul lucrului.

De obicei, o pereche de manusi si multa atentie pot sa reprezinte cele mai bune solutii de protectie, dar ele nu sunt suficiente, mai ales daca mediul in care se va lucra este si unul mai umed, de exemplu la un subsol, in zone unde exista apa in preajma instalatiilor. In aceste cazuri se recomanda cizme electroizolante de inalta tensiune de calitate, obtinute prin procedeul numit injectie din polimeri, ceea ce le da o rezistenta sporita si o si permit o protectie sporita. Intrucat tensiunea inalta inseamna curent la valori uriase de 17500 V ca sau 26500 V cc, oamenii care lucreaza vor avea nevoie de stabilitate, in primul rand, de protejarea calcaiului impotriva socului si compresiunii, a piciorului. Pentru ca sunt dintr-un cauciuc special, o pereche de cizme electroizolante de inalta tensiune nu ar trebui sa lipseasca din accesoriile niciunui electrician profesionist, cu atat mai mult cu cat nu se stie niciodata in ce zone se va lucra si unde apare avaria.

Singura grija pe care trebuie sa o aveti in privinta acestor cizme este evitarea utilizarii lor in locuri cu depuneri de pulberi care conduc curentul electric sau acolo unde sunt substante chimice agresive care ar putea distruge materialul din care e facuta cizma.

Specialistii in managementul evenimentelor

Fiecare organizatie ar trebui sa fie constienta de diferitele variabile care pot influenta succesul evenimentelor gazduite. Aceleasi variabile care, daca nu sunt gestionate in mod corect pot duce la esec. Cand se gazduiesc diferite evenimente, este nevoie sa se aleaga furnizorii corespunzatoare, sa se asigure ca publicul si continutul se potrivesc, ca toate echipamentele sunt in stare de functionare optime, si ca toti cei implicati sunt in sincronizare perfecta. Acestea sunt chiar motivele principale, in afara de multe altele, pentru care cele mai multe organizatii apeleaza la specialistii de planificare a evenimentelor.

Un management de incredere al unui eveniment permite organizatiilor sa mearga mai departe cu detaliile, sa se asigure ca colectarea va merge fara probleme si ca piata de afaceri si a produselor sale ori servicii sunt prezentate in cea mai buna lumina. Deci, ce pot acesti specialisti sa ofere, de fapt? Bugetarea si prognoza - Acesti consultanti au capacitatea de a calcula si interpreta diferentele dintre fluxul real si venituri planificate care se bazeaza pe experienta, aptitudinile si intelegerea brusca a dinamicii de afaceri. In plus, ei pot ajuta sa se aleaga activitatea de marketing adecvat care va permite sa se realizeze anumite obiective de performanta care sunt dorite. Introducere pe piata a unor produse - Specialistii pot crea anticiparea pentru afacere prin ingenioasa insumare a comunicarii de marketing pre-eveniment cu oportunitati de promovare pe site-uri si prin angajarea unor instrumente de marketing traditionale, cum ar fi crearea de e-mailuri si brosuri. Rezolvari de probleme - In fiecare ocazie se pot ivi situatii nedorite, cum ar fi locatii neadecvate, difuzoare ineficiente si prezenta slaba. Niste specialisti de management al evenimentelor pot scapa pe oricine de aceste complicatii si, in acelasi timp, pot fi prompti pentru a raspunde la problemele neprevazute Evenimente de ponsorizare - expertii in evenimentele de marketing, cu cunostinte de comunicare de calitate si propuneri de valoare, pot ajuta organizatia sa obtina sponsorizari pentru intalniri, care vor permite sa se atinga obiectivele pre-eveniment care s-au fixat in avans. Alegerea vorbitorilor adecvati- specialistii in managementul evenimentelor au o retea larga de vorbitori din zona locala si nationala si asa sunt in masura sa aleaga persoana potrivita pentru ocazie si sa asigure ca audienta prezinta feedback-ul dorit. Personal pentru evenimente - Daca angajatii firmei nu sunt instruiti sa-si asume sarcinile care au de a face cu un eveniment ce tocmai are loc sau daca nu exista personal suficient, specialistii pot furniza forta de munca proprie pentru a se asigura ca evenimentul va merge fara probleme. Acesti profesionisti au experienta si pot identifica potentialele blocaje astfel incat sa le poata rectifica imediat inainte de a escalada. Prezentarea evenimentelor - Acesti specialisti folosesc un sistem unic de a garanta inregistrari avansate, astfel incat sa nu trebuiasca sa se treaca prin problemele care sunt legate de prezentarea. Logistica - Deseori, organizatiile de afaceri au tendinta de a trece cu vederea logistica. Profesionisti vor ajuta foarte mult la operatiunile de logistica ale evenimentului de care are nevoie acesta, astfel incat organizatorul sa isi poata dedica atentia catre mai multe sarcini importante.

Elementele de business - Expertii in managementul evenimentelor vor ajuta clientul sa obtina beneficiile pe care le poate oferi respectivul eveniment, cum ar fi incheierea contractelor, construirea tehnicilor de loialitate si generarea de noi clienti. Ei vor duce spre stabilirea unor obiective clare ale evenimentelor si ofera instrumentele necesare pentru a masura succesul acestora.