Online sau Offline? De unde e mai bine sa cumperi de Black Friday 2015 in Romania?

Sarbatorit cu fast din 2011 incoace, Black Friday 2015 in Romania a inceput sa fie o zi sau o saptamana a reducerilor mai mult in online decat in offline. In America, Vinerea Neagra este un eveniment offline, lumea calcandu-se in picioare sa puna mana pe chilipiruri si asteptand la cozi uriase chiar si cateva zile, totul cu scopul de a lua ce-si doresc.

Cumparaturile in offline de Black Friday 2015 in Romania sunt si mai sigure, clientul poate sa vada exact ce cumpara, poate testa la fata locului, poate lua produsele imediat fara sa stea dupa curierat. Cum stocurile sunt limitate in online, cumparaturile in offline garanteaza un produs in mana, cei care cumpara din magazinile fizice fiind mai putini decat cei care prefera comoditatea fotoliului. De multe ori, sunt de gasit si produse pe care in online nu ai de unde sa le ei, informatiile suplimentare le poti obtine imediat, fata in fata cu un consultant de la

Departamentul Relatii Clienti din magazinul fizic-in online astepti destul de mult sau nu poti intra in legatura cu departamentul pentru ca sunt prea multe cereri de onorat si liniile sunt efectiv blocate. Pe de alta parte, in online ai mai multe produse si ai cum sa-l alegi pe cel care ti se potriveste, te poti documenta in plus rapid, poti compara ofertele, poti vedea ce spun alti utilizatori despre produse. Livrarile sunt gratuite in online de la anumite valori ale comenzilor in sus, asa ca nu va veti chinui sa transportati produsele pana acasa.

Produsele se pot returna in doua saptamani sau chiar o luna de la achizitionarea online, asa ca nu este o problema daca nu va place culoarea sau doreati o rezolutie mai buna la un televizor luat de Black Friday 2015 in Romania. Desigur, nu aveti voie sa returnati un produs daca l-ati stricat intre timp din vina dvs. si nu e vorba de un defect din fabricatie.

Copilarie cu Shakira, fum de tigara si chefuri

Toti cei care ne-am nascut inainte de 2000 am copilarit intr-un anumit fel: cu manele, cu BUG Mafia, la tara, etc. Ei bine, precum bine stiu cunoscatorii de varste mai inaintate, prin 2001 toata lumea a luat-o razna, metaforic vorbind, cand fata blonda cu miscari innebunitoare a aparut pe micile ecrane si la radio in videoclipul ala cu caii. Ea se numea Shakira si, intr-o vreme in care melodiile in spaniola erau relativ in voga, a prins foarte bine in Romania. Si bineinteles ca sora mea, la vremea aceea inca in liceu, asculta continuu casetele cu inregistrarile ultimelor ei hit-uri. Tot Shakira auzeam si cand ai mei scoteau casetofonul pe geam si faceam un gratar in curte cu prietenii nostri veniti din orasul in care locuiam inainte. Acest grup se formase cu peste 20 de ani inainte si inca de atunci s-a pastrat traditia chefurilor la unii din noi acasa, chefuri cu vin facut acasa si niste vodka pentru ca asta le place doamnelor (inclusiv mamei!). Si in acest mediu am crescut eu pana pe la varsta de sapte ani, cand lucrurile au inceput sa se strice in familia mea. Oricum, a fost o perioada interesanta. Nu pot spune cu exactitate cu ce m-au ajutat acele momente in privinta modului meu de gandire si maturizare, dar aveau si ele farmecul lor..chiar daca nu eram eu cea mai mare fana a distractiilor de genul la vremea aceea. Niciodata nu voi putea uita mirosul de tutun combinat cu cel de gratar si modul in care mama storcea lamaile pe salata in timp ce stateam toti la masa, asteptand mancarea si ascultand “Hips don’t lie.”

Cat de recomandate sunt anvelopele all season vara sau iarna?

Daca este sa vorbim deschis despre anvelope all season, ele nu prea fac fata la conditiile de iarna, dar nici la cele de vara. Anvelopele all season au aparut ca o varianta de compromis intre cauciucurile de iarna si cele de vara, scutindu-i astfel pe soferi de cheltuieli prea mari cand se face trecerea de la un sezon la altul. Practic, cu anvelopele all season nu e nevoie sa mai schimbam rotile la masina cum se racoreste sau cand se incalzeste, cauciucul din care sunt confectionate acestea fiind produs in asa fel incat sa satisfaca un minim de confort si siguranta in orice anotimp. Pe de alta parte, nu mai exista cheltuielile cu janta nou, depozitare, verificare si reparare. Iarna, un set de anvelope all season face fata cu brio unei sosele cu gheata sau zapada, simbolul fulgului de nea de pe fiecare cauciuc vandut garantand siguranta rulajului in conditii speciale, asa cum sunt cele de iarna.

Anvelopele de acest tip pot fi folosite si cand se merge la munte, insa trebuie mare atentie daca sunt mai mari si masina e grea, deoarece ghidajul lateral la nivelul zapezii lasa de dorit. De preferat este sa montati anvelope all season doar pe masini clasice mici si compacte-siguranta in timpul rularii nu este garantata daca masina e prea grea si prea mare. Depinde foarte mult si modul in care se ruleaza si distantele pe care se merge cu masina. Daca parcurgem mai mult de 10.000 de km aruncam banii degeaba pe cauciucuri pentru toate sezoanele, mai avantajoase fiind cele de vara sau de iarna. In timp, veti observa ca distanta de franare pe carosabil ud si uscat creste si asta pentru ca profilul si mixtura de cauciuc nu sunt rigide, in special la temperaturi mari. Siguranta la volan scade in raport direct cu gradul de crestere al distantei de franare.

In momentul in care o anvelopa all season are distante de franare mici si precizie la rulaj vara, iar iarna deplasarea e foarte usoara pe carosabil cu zapada, atunci cauciucurile pentru toate sezoanele sunt perfecte. Cel mai bine e sa le folositi mai ales iarna, pentru ca au o compozitie mai moale-vara se poate ajunge la distanta de franare crescuta din cauza scaderii rigiditatii cauciucului.

Persoana pe care-o iubesc cel mai mult

Cel mai mult din toata lumea asta ma iubesc pe mine. Nu pe mama, nu pe cea mai buna prietena, ci pe mine. De multe ori cand am zis asta altor oameni, s-au revoltat si au ramas chiar mirati stiind ca eu sunt de cele mai multe ori o persoana altruista care tine enorm de mult la semeni si-ar face orice pentru ei. Bineinteles ca eu stiu ce gandesc acei oameni numai dupa privirile lor care ma judeca din cap pana-n picioare.

Ca sunt o egoista nepasatoare si lipsita de inima. Stii care-i logica? Tu esti singura persoana care iti este alaturi toata viata. Tu esti persoana de care trebuie sa ai cea mai multa grija si tie trebuie sa-ti acorzi cea mai multa atentie. Daca tu te iubesti, vei vrea ce e mai bine pentru tine din orice punct de vedere: un partener mai bun, un job mai bun, un aspect fizic mai bun. Si pentru ca te iubesti si vrei ce e mai bine pentru tine, vei lupta foarte mult sa obtii acele lucruri. Daca te urasti si ai probleme cu tine nu numai ca vei fi un om trist, dar nu vei progresa pe niciun plan al vietii tale vreodata. Pentru ca daca noi nu manifestam afectiune fata de o persoana, nu consideram ca merita ceva. Ai ajuta cu tot ce poti tu persoana pe care o urasti cel mai mult sa mearga in vacanta visurilor ei? Normal ca nu, nimeni n-ar face asta si nu din rautate, ci pentru ca asa functionam noi, oamenii.

Apoi, daca te iubesti pe tine cel mai mult iti acorzi tie cea mai multa atentie, devii o persoana mai buna, mai bogata, mai prospera, mai inteligenta, si asa ii poti ajuta si pe cei dragi. Daca esti sarac, cum iti poti ajuta parintii sa renoveze casa? Vezi? De-aia ma iubesc pe mine cel mai mult si nu mi-e rusine deloc s-o spun, din contra, este unul din lucrurile cu care ma mandresc cel mai mult.

Alege produse cosmetice Alfaparf naturale

Cosmeticele bazate pe substante chimice sunt foarte usor de confundat cu cele naturale, mai ales daca nu stiti dupa ce sa va uitati atunci cand aveti in fata eticheta. Ingredientele naturale din orice produs cosmetic sunt pe eticheta, in general in partea de sus a listei, fiind de regula componente de baza. Daca sunt pozitionate la finalul listei, inseamna ca aveti de-a face cu aromatizor si atat.

Alta capcana la care trebuie sa fiti atenti cand vreti sa cumparati produse cosmetice Alfaparf naturale este una de ordin semantic. Veti observa ca pe multe cosmetice apare organic, holistic, insa nu apare si compozitia procentuala a cantitatii de substante naturale folosite la fabricarea produsului. Acestea nu vor fi niciodata naturale, asa cum sunt cele din gama de produse cosmetice Alfaparf si nu vor reusi decat sa va afecteze pielea sau parul. Tot din randul capcanelor semantice de care trebuie sa va feriti cat puteti face parte si trimiterea la cuvantul hipoalergenic, care presupune ca produsul nu are ingrediente incriminate ca fiind alergene. Notiunea in sine nu exclude insa aparitia de eruptii de tot felul si acnee.

Pe de alta parte, sunt foarte multe produse naturale care se identifica drept hidratante de top, insa care pot sa provoace alergii grave-de exemplu, polenul, propolisul. Sensibilitatea pielii depinde foarte mult si de factorul genetic si de modul in care ati ingrijit-o pana la momentul expunerii la substante alergene, asa ca nimeni nu poate garanta ca un produs natural va fi 100% sigur in comparatie cu unul chimic. Singura garantie certa tine de compozitie si de lipsa substantelor toxice.

De asemenea, e bine de stiut ca persoanele cu piele foarte sensibula nu trebuie sa cumpere cosmetice cu alcool, ulei mineral sau formaldehida si ar trebui sa se orienteze spre produse cosmetice Alfaparf, testate dermatologic si cu ingrediente 100% naturale, care nu ataca parul sau pielea si redau calitatile acestora in cel mai scurt timp.

Xenoglasia - o dovada clara a reincarcanii

Cand eram mai mica (nu ca as fi prea mare azi) am crezut tot timpul ca intr-o alta viata am fost caine si odata cu inaintarea in varsta mi-am dezvoltat credinta cum ca exista viata in orice. Mult timp am vorbit cu merele inainte sa le mananc, am vorbit cu copacii - stand langa ei, am vorbit chiar si cu hainele pe care le imbrac si cu parfujurile pe care le port, rugandu-ma de ele sa ma faca cat mai frumoasa. Acest lucru s-a intamplat pentru ca odata cu varsta, am descoperit nu numai ca am trait intr-o alta forma si intr-o alta viata, ci si ca mediul in care am trait reprezinta practic o oglinda mai complexa a mediului in care exista acum. in toate complexitatea ideii insa vad acum viata mult mai simpla, pentru ca toate acele complicatii din trecut ma faceau sa sufar.

Asta nu inseamna ca nu cred in reincarcanare mai ales cand sunt atatea dovezi clare. De exemplu xenoglasia, explicata de cei de la descopera.ro extraordinar de bine.

Iata ce zic dansii: Nu ca ar fi ceva iesit din comun insa reincarnarea are mult mai multe argumente pentru care sta solida - in picioare. E un mod frumos de a spune sau mai bine zis de a explica de ce ne amintim atatea si de unde ne stim sufletele - cu bune si cu rele. Un alt exemplu demn de incredere pentru aceasta idee mai este si cel al unui baietel turc de 11 ani, care isi amintea ca a murit fiind impuscat in cap accidental de un vecin in incarnarea anterioara. 

Surprinzator, copilul sa nascuse cu urechea dreapta puternic deformata, care imita destul de fidel ranile decedatului, un fapt confirmat mai tarziu de registre medicale si chiar de fotografii obtinute cu greu.