Cautati ceva diferit in materie de cafea? Incercati o cafea online organica sau rara!

Comertul online are partile lui bune si rele. Pe de o parte, poti sa cumperi orice online, gasesti informatii despre orice produs, poti sa comanzi de oriunde te-ai afla. Pe de alta parte, preturile pot fi sensibil mai mari, pot sa existe fraude la tot pasul, atentia sporita trebuie sa fie mereu „la indemana”. Cu toate astea, in ultimii ani, masurile de securitate au devenit mai bune, asa piata magazinelor online s-a largit foarte mult si exista o deiversificare a “marfurilor” diponibile pe Internet. In acest sens, in prezent, exista foarte multe site-uri care vand ceai si cafea online. Avantajul unui astfel de magazin consta in faptul ca ai toate produsele aliniate pe categorii si subcategorii si iti este mult mai usor sa te informezi asupra lor.

Pentru cei care consuma cafea zilnic, posibilitatea de a citi si de a descoperi sortimente diferite de cafea din toate colturile lumii, selectionate si prajite dupa metode traditionale este cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi. De exemplu, se poate comanda cafea clasica, din Brazilia, cu un gust autentic dulceag si aroma absolut uluitoare, 100% Arabica, multe dintre magazinele de cafea online oferind cafeaua proaspat rasnita doar dupa ce e comandata. Pungile sunt sigilate termic pentru a nu se pierde din savoarea cafelelor, au triplu strat, zipper si sunt de o calitate superioara. Se poate cumpara si cafea rara, sortimente deosebite de cafea la care cu greu ajungi, de pilda Cuba Turquino, o cafea cubaneza care nu mai are nevoie de nicio prezentare, cafele din Indonezia, Ecuador sau indepartata Brazilie, caracterizate de echilibru si un gust perfect.

Foarte cautate online sunt si cafelele cu arome – english caramel, irish cream, crema de vanilie, ciocolata calda. Alt tip de sortiment de cafea pe care-l gasiti in magazinele online este cafeaua organica, o cafea care vine tocmai din Oceanul Indian si din zona Marea Caraibelor, de exemplu. De regula, cafeaua organica este un complex de cafea indoneziana, dominicana, aroma si gustul obtinut fiind cu totul iesite din comun. De asemenea, puteti sa va aprovizionati online si cu o cafea decofeinizata, din America Latina, Africa sau Asia, la cele mai bune preturi, calitatea fiind mereu garantata. Toate acestea si multe alte sortimente de ceai si cafea sunt disponibile in magazinul online Maya Tea.

Oamenii nimanui

Exista o categorie de oameni cu o identitate aproximativa, neclara, cu o viata sub conditia umana, aflati la voia intimplarii si in grija bunului Dumnezeu, denumiti „oamenii strazii”. Traiesc prin gunoaie si se hranesc tot din gunoaie. Pare de necrezut, dar acesti oameni supravietuiesc miraculos din resturi, din ce arunca ceilalti. Sint imuni, realmente, la boli, infectii, microbi , la toti dusmani nevazuti, care fac atita rau celorlalti. Nespalati, flaminzi, haituiti de oameni si de autoritati, merg inainte prin viata cu speranta si cu nelipsita sticla de bautura. Noaptea dorm pe unde nimeresc: prin parcuri, boscheti, canale, scari de bloc, case parasite, etc. Se feresc de adaposturile comunitare ( unde conditiile de trai si mincarea sint mai rele decit cele de pe strada!), preferind sa scormoneasca prin containere dupa alimente, dupa hirtie si dupa PET-uri, pe care le transforma in banuti pentru hrana si bautura. Nu-i sperie nimic, nici rautatea oamenilor, nici amenzile Politiei, nici perspectiva de a fi arestati, fiindca nimeni nu-i vrea. Printre ei sint si tineri ( fete si baieti ) care traiesc impreuna, au copii, necazuri, dar nu renunta pentru nimic in lume la viata aceea libera, neingradita de nimic. Cei mai multi nu cer pomana, muncesc pe brinci de dimineata pina seara tirziu, bazindu-se pe noroc, pe superficialitate oamenilor, care arunca tot felul de lucruri fara discernamint. Cu toata asa-zisa libertate, orasul ( oricare ar fi acesta ) este impartit pe zone, pe tomberoane, dindu-se adesea adevarate razboaie pentru pastrarea sferelor de influenta, mai ales pentru cele din punctele centrale, unde locuiesc oamenii cu stare, unde se arunca cel mai mult. Cu timpul dispar unul dupa altul, fara ca nimeni sa bage de seama (vii sau morti, touna !), pirzindu-se in acel gol existential, care nu face discriminari, ne trateaza pe toti cu aceeasi masura.

Copiii sunt ingrijiti cat mai bine posibil in centre de plasament si centre maternale din judetul Alba

Copiii fara posibilitati, care sunt abandonati de familie, mai au o sansa la o viata cat de cat normala gratie centrelor de plasament si serviciilor de protectie speciala. Desi abandonul e intr-o continua crestere si se incadreaza intr-un trend ascendent atat la nivelul evenimente Blaj, cat si la nivel national, ameliorarea statisticilor este posibila si la nivel local, si la nivel national, prin intermediul unor astfel de institutii, alaturi de centrele maternale sau casele de tip familial.

Numai in zona Blajului si Alba Iulia, Aiud, Sancrai, Abrud s-au inregistrat un numar de 549 de copii care au avut nevoie de protectie speciala in centre de plasament sau altfel de institutii. Serviciile de tip rezidential adapostesc 168 de copii, multi dintre ei fiind in centrele din Blaj-Manarade-60 de copii. Aici, micutii au o masa calda, cazare, consiliere, invata, se joaca, sunt ingrijiti asa cum trebuie. In alte zone sunt peste 70 de copii in centre rezidentiale, toti avand parte de cea mai buna ingrijire si indrumare sociala si educativa. Lor li se adauga 304 copii care sunt in centre rezidentiale ale DGASPC Alba alaturi de parteneri privati-organizatii profesionale acreditate. De protectie speciala in regim de urgenta au beneficiat 23 de copii, numarul lor fiind constant in comparatie cu lunile anterioare.

Tot in cadrul unor astfel de evenimente Blaj de sprijinire a copiilor care au nevoie de un camin, doi copii din centre rezidentiale si alti doi din plasament la asistenti maternali au revenit in familiile naturale, iar sase au facut 18 ani si sunt ajutati sa-si gaseasca de munca. Daca e sa ne raportam la varsta, copii cu varste intre 10 si 13 ani sunt cei mai multi in astfel de centre, urmaati de adolescenti cu varste intre 14 si 17 ani pe raza judetului Alba si imprejurimi, toti primind consiliere si sprijinul de care au mare nevoie.

Ecolocarea

Implantarea de masinarii in corpul uman pentru a accesa un alt simt sau sa potenteze altul nu este doar un scenariu de S.F., cei din biohacking chiar incercand sa imbunateasca viata unor indivizi cu probleme. Rich Lee are 34 de ani si stie ca va orbi. Deja si-a pierdut buna parte din vedere iar ochiul drept deja nu mai e functional decat sub 5%, si se asteapa sa orbeasca total. Desi vede cat de cat, el se antreneaza pentru a folosi ecolocatia. Ecolocatia se realizeaza prin magneti care transmit un anumit sunet, pe care i-a implantat in urechi. Daca de obicei sunt folositi pentru a asculta muzica fara ca nimeni din jurul tau sa stie, Lee se antreneaza sa si interpreteze sunetele pe care le aude. Magnetii sunt niste receptori pentru sunete. A asculta muzica inseamna pentru el sa care dupa el baterii, o bobina care primeste sunetele de la un amplificator, care sunt apoi transmise magnetilor din urechi, care la randul lor vibreaza si asa Lee asculta muzica preferata. Ecolocarea este mai complicata si presupune un efort sustinut din partea lui Lee, dar acesta spera sa gaseasca si un dispozitiv cu ultrasunete care sa-l ajute sa vada prin aceste implanturi.