Fa-ti viata mai frumoasa cu dozatoare cafea lavazza de la LaFantana

De mai bine de 1000 de ani, omenirea este cucerita zi de zi, an de an, de gustul si savoarea ei inconfundabila. In diferite forme si tipuri de preparari, bautura miraculoasa cu efecte deosebit de benefice pentru organismul uman si pentru creier este de nelipsit de pe masa oricarui individ activ si cu un job destul de stresant. Cafeaua, caci despre ea discutam, este un energizant mai bun decat cele mai tari vitamine posibile, naturala, cu un gust absolut fabulos si un miros unic.

Daca nu ai timp sa faci o cafea la ibric sau te-ai saturat de mizeria ramasa dupa, puteti opta pentru dozatoarele de cafea Lavazza, care va vor aduce savoarea cafelei italiene si precizia tehnologiei moderne in orice loc aveti nevoie de o cafea buna si energizanta. Propunandu-si sa fie cei mai buni, echipa LaFantana incearca de mai bine de zece ani sa aduca in atentia consumatorilor cele mai bune modalitati prin care cafeaua sa poata fi preparata oriunde s-ar afla. Si pentru ca LaFantana inseamna in primul rand servicii de cea mai buna calitate, cele cinci abonamente diferite pregatite cu atentie si mereu cu gandul la consumatori au, pe langa dozatoare de cafea Lavazza de ultima generatie, si livrare gratuita, instalare si instructiuni de utilizare personalizate, dar si mentenanta asigurata. De exemplu, daca luati abonamentul Adagio, va puteti bucura de un expressor profesional de la Lavazza, cafeaua italiana numarul 1 in lume, 100 de capsule la fiecare 2 luni si un Milk Frother cadou, pentru cappuccino.

Cele mai bune dozatoare le aveti si in pachetele Alegretto si Vivacissimo, care includ si aprovizionarea periodica cu niste capsule de cafea si lapte condensat. La abonamentul Presto iti poti dota biroul cu un coffee shop unde vei putea gusta cele mai bune tipuri de cafea. Daca sunteti adeptul cafelei preparate in stil clasic, atunci abonamentul Lyrica cu expressor SAECO Lirika Plus este pentru dumneavoastra, avand si posibilitatea macinarii cafelei pe loc. Abonamentele au trei arome diferite pe care le puteti alege dupa preferinte.

Razboiul

Amenintarile dinspre rasarit ori cele ale teroristilor trezesc fiori lumii civilizate, insa grozaviile care se produc pe strazi (aici sau aiurea), cu mii de victime in fiecare zi, nu mai mira pe nimeni. E drept ca nu se trage cu pusca, cu tunul, cu racheta precum in razboi, dar rezultatul este acelasi: bunuri distruse, pierderi de vieti omenesti, raniri cu consecinte incalculabile etc. In mod paradoxal noi acceptam aceste lucruri ca pe niste intimplari banale, inevitabile, nu ca pe un razboi, evitind sa raspundem la intrebarea daca inventia automobilului n-a fost altceva decit o arma, ca oricare alta, promovata si deghizata pervers. Din vinzarea de arme se fac multi bani. Din vinzarea de masini, la fel. Unii se imbogatesc din comertul acesta sinistru cu moartea. Altii, dimpotriva, mor. La ce ne-ar mai trebui si alte razboaie?

La ce trebuie sa fii atent cand iti iei un rca?

Pe piata de asiguari si societati de asigurare exista zeci de brokeri de asigurare care practica preturi diferite, au polite diferite si oferte mai mult sau mai putin obiecte. Printre cei mai buni asiguratori online ce emit si polite RCA este si Romasig, broker de asigurare cu experienta de peste 15 ani, s-a remarcat prin punerea la dispozitia clientilor a calculatorului online deosebit de util pentru alegerea rca rapida, fara a pierde timp, din fata calculatorului.

In doar trei minute puteti sa aveti la dispozitie toate ofertele importante de la 12 societati de asigurare si sa le analizati asa cum doriti. Tineti cont insa ca in analiza dvs. trebuie sa tineti cont de cateva lucruri esentiale. Cand alegem compania de asigurari de unde cumparam rca trebuie sa ne orientam spre cea care ofera pretul cel mai mic, compania trebuie sa fie cunoscuta, trebuie neaparat sa existe si bonusuri de tipul asigurari pasageri, sofer. Pe alta parte, o societate de asigurari care vinde rca trebuie aleasa cu atentie pentru a plati daunele cat mai rapid-despagubirile pot fi mari si timpul nu este intotdeauna de partea dvs. De asemenea, calitatea serviciilor este foarte importanta cand va orientati spre un broker de asigurare, pentru ca de ele depinde economia care o faceti in caz de accident. Vechimea companiei este deosebit de importanta si extinderea globala, cat de multe filiale are, cati clienti, ce rata a despagubirilor a reusit pana acum. Aria mare de raspandire si vechimea atesta stabilitatea financiara si trecerea de criza economica.

Nu uitati sa fiti atenti la tot ce semnati, la ce alegeti, la clauze, anexe, riscuri incluse si neincluse. Excluderile, cazurile in care nu veti primi despagubire sunt si ele de notat si de analizat cu mare atentie pe polita rca. Daca veti tine cont de toate aceste sfaturi nu veti cadea in capcana brokerilor de asigurare si ofertelor la prima vedere, incheiata rapid, orbeste si care scot enorm de multi bani din conturile dvs.

Omisiuni

Vladimir Putin ameninta Rominia cu represalii, mai precis cu distrugere flotei, nestind, probabil, ca aceasta a fost distrusa deja de Basescu. Ori stie, iar atunci amenintarea este numai un ghiont la Scutul antiracheta si la infiintarea preconizata de baze americane pe pamint rominesc.Vecinatatea imediata, deloc placuta nici pentru unii, nici pentru altii, stirneste ingrijorari de o parte si de cealalta: pentru noi primejdia unui razboi devastator, pentru rusi pericolul unei primejdii militare, chiar in coasta lor. Iminenta unei conflagratii mondiale, pregatita de americani, sub pretextul ocuparii fortate a Ucrainei de catre rusi, pare mai actuala decit oricind, fiind depasita calea dialogului. Discutiile de la Minsk, dintre cele doua supraputeri, nu prevestesc nimic bun, partile avind puncte de vedere total diferite, ireconciliabile. Scutul nostru defensiv, pe de alta parte, nu poate retine toate rachetele rusesti, stiut fiind ca urmasii lui Stalin cind lanseaza un atac il fac cum trebuie: cu mii de rachete. Cele care scapa de scut pot distruge Rominia din temelii, fara sa mai vorbim de restul lumii. Al treilea razboi mondial pare sa fie mai putin religios, cum spunea cineva, va fi un razboi exclusiv nuclear, fatal, fara invinsi si fara invingatori.

Dietele, cea mai sigura metoda prin care puteti sa va mentineti un tonus ridicat toata viata

Viata noastra depinde foarte mult de modul in care ne ingrijim organismul si de cata atentie acordam regimului alimentar. Echilibrul psihic si emotional, hrana cat mai buna si diete care sa curete corpul de substantele nocive, iata doar cativa pasi prin care puteti trece de la o stare de rau generalizat la una in care pofta de viata si dorinta de a face mai mult pentru dvs. sunt la ordinea zilei.

Atat femeile, cat si barbatii au inceput sa inteleaga din ce in ce mai bine avantajele unor diete speciale pentru slabit sau pentru mentinerea tonusului muscular si al celui general. Dietele bazate pe legume si fructe proaspete, neprelucrate in nici un fel, de tip Raw, sunt ideale pentru o greutate mentinuta in limite normale si o functionare perfecta a organelor interne. De ce se pune asa de mare accent pe lipsa tratarii termice sau in orice fel a legumelor si fructelor proaspete? Pentru ca prin fierbere sau chiar frigere ele isi pierd toate substantele hranitoare si nutritive, cele bune se transforma in substante nu chiar asa de bune pentru organism, iar putinele vitamine care sunt in ele dispar ca prin minune. Alte diete se bazeaza doar pe legume si leguminoase, cum e cea Okinawa, o regiune din Japonia unde oamenii au o speranta de viata uimitor de mare.

Aici, regimul include soia, legume multe proaspete, peste si lactate din abundenta, dar consumate cu moderatie. O moda a anului 2013, dieta alcalina presupune consumul doar de alimente alcaline, si asta pentru ca vitaminele si substantele hranitoare sunt mai usor de folosit de catre organism. Dietele sunt deosebit de indicate celor care au dezvoltat riscul de a avea diabet de tip 2, cei care au o predispozitie la cancer, reducand chiar si excesul de sodiu din organism care poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare.

Greata

Lui Gheorghe Cristian, cunoscut in comunitate ca „omul de lut”, din cauza inaltimii cu care se procopsise inca de mic copil (avea peste doi metri!) dar si a fizionomii sale inexpresive, aducind a nimic, i se facu in dimineata aceea rau din senin. Nevasta sa, Veta, il duse, mai intii la dispensar, iar de acolo, fiindca medicul de familie nu-i gasise nimic, la spital. Senzatia de rau si de greata il insoti tot drumul, facindu-l sa zvircoleasca in masina Salvarii, unde fusese intins pe-o targa si legat cu doua curele ca sa nu cada de acolo pe timpul deplasarii .Vomase neintrerupt, zvirlise totul din dinsul, incit la un moment dat nu mai avu ce da afara, dar senzatia de greata continua sa-l chinuie mai abitir. Personalul medical de la Urgenta il supuse la toate procedurile posibile, sfirsind prin a-i agrava durerile de stomac in loc sa i le diminueze. In cele din urma se dadura batuti si-l trimisera acasa, asigurindu-l ca-si va reveni de la sine. „Senzatia asta acuta de greata, ii explicase un medic batrin, nu pote fi decit pe fond nervos! Singura solutie ca sa scapi de ea, este sa renunti la cauza care a declansat-o! „ - Dvs aveti vreo explicatie pentru simtomul acesta? il intreba alt medic. V-a suparat ceva, v-ati suparat pe ceva? - Nu am nicio explicatie, raspunse omul contrariat , stiu insa ca azi dimineata m-am cam suparat pe viata! Apoi mi s-a facut greata!

Ce sa faci atunci cand vrei sa trimiti invitatii nunta si nu-ti permiti sa gresesti

Ca in orice domeniu, si in privinta organizarii unei nunti exista niste reguli de aur care nu trebuie incalcate. Cele mai importante se refera la invitatiile de nunta, primul contact dintre miri si invitati. Daca ele sunt reusite si sunt in regula, si invitatii vor dori sa ia parte la marele eveniment. In primul rand, nu comanda invitatii nunta care se impaturesc in mai multe parti care sa fie confectionate din hartie, carton gros.

Aspectul va lasa de dorit, se pot strica la transport si se impaturesc foarte greu. De asemenea, incearca ca fontul invitatii nunta sa nu fie nici prea mic si nici prea mare, sa nu fie greu de citit, sa nu fie un fost cu „serife” si floricele-de preferat sa fie clasic, simplu, fara serife. Privirea si rabdarea invitatilor nu trebuie puse la incercare, asa ca nu ascunde informatiile esentiale printre blocuri de text si glume pe care tu crezi ca sunt bune sa fie acolo. Textul trebuie organizat in asa fel incat informatiile importante sa iasa in evidenta, trebuie boldate, subliniate, pentru a fi reperate imediat de rude si prieteni. In cazul invitatiilor formale, gravate, cu litere frumos aranjate pe pagina, in relief, textura invitatii nunta poate pune probleme in momentul in care trebuie sa scrieti adresa invitatilor de mana. De aceea, ar trebui sa aveti mai multe plicuri pregatite pentru a preintampina orice accidente nedorite.

Niciodata nu trebuie sa comandati un numar fix de invitatii nunta. Mai luati vreo 10-20 in plus, pentru ca nu se stie cine mai apare in ultima clipa. Impreuna cu invitatiile trebuie luate si cardurile de multumire; in plus, toti cei care ofera un cadou trebuie recompensati cu un „multumesc” si pentru cadou, si pentru ca au onorat invitatia primita. Toate aceste  invitatii nunta trebuie expediate cu cel putin 90 de zile inainte, deoarece invitatii trebuie sa aiba timp de gandire, sa confirme daca vin, sa-si aranjeze programul in asa fel incat sa onoreze pe cat posibil, la ora stabilita, invitatia lansata.

Daca veti respecta acesti pasi nunta dvs. va iesi excelent iar invitatii vor fi multumiti de prestatia dvs. si de evenimentul in sine.

Amintiri tulburi

Contrar spuselor oamenilor de stiinta, potrivit carora mintea umana despune de o capacitate de stocare mai mare decit a calulatoarelor de la NASA, eu nu-mi amintesc prea multe lucruri din istoricul meu recent sau mai putin recent. Oricit m-as sforta! Prima intilnire, de pilda, nu-mi spune nimic, desi am reprezentarea acesteia printr-un nume, printr-un anumit loc, printr-o zi de vara, imi amintesc ca era ploioasa, si atit. Chipul de atunci al fetei se amesteca ciudat cu chipul femeii de azi, pe care am vazut-o, intimplator, de curind, si care mi-a rascolit amintirile de atunci incoace. Sigur am pus mina pe ea, mai mult decit probabil ca am sarutat-o sau cine stie ce i-am mai facut, dar ce folos ca datele s-au pierdut in neant, ireversibil, ca un text scris la calculator si nesalvat… din calea uitarii.

Matcha, „aurul” japonezilor care face minuni

Cum e cafeaua pentru europeni asa e ceaiul pentru asiatici. La locul de munca, acasa, cu prietenii, cu familia, cu seful, ceaiul insoteste toate perioadele importante din viata si din rutina fiecarui asiatic. Cel mai cautat si mai bun ceai din lume se afla, nu intamplator, in Japonia. Denumit matcha, ceaiul-minune este deosebit de eficient pentru intarirea sistemului imunitar si reglarea glicemiei celor care sufera de forme usoare de diabet.

Pe langa folosirea extractului pentru prepararea ceaiurilor, matcha a patruns incet, dar sigur, si in bucatarie, producatorii alimentari inventand retete delicioase de inghetata sau ciocolata si bomboane. Cu deosebit de multi antioxidanti-mai multi chiar decat afinele, fructele care au o cantitate uriasa de antioxidanti-, matcha nu permite organismului sa se imbolnaveasca, ajuta la detoxifierea organismului, ficatului, scaderea nivelului colesterolului si arderea grasimilor „rele”, prevenind imbatranirea. Aminoacizii naturali din matcha linistesc sistemul nervos si ajuta la relaxarea totala, oferind suficient de multa energie pentru a te simti in largul tau pe toata durata zilei. Alaturi de efectele benefice si prevenirea cancerului, L-teanina din acest ceai anuleaza efectul cofeinei si permite o concentrare mai buna in cazul unor examene sau situatii stresante in care trebuie indeplinite sarcini mai grele si rapide. Prepararea diverselor bunatati din matcha, dar si ce alte tipuri de ceaiuri existe, cum pot fi ele folosite in diete si intr-o alimentatie sanatoasa, toate le gasiti pe ceai-verde.com, site-ul cu articole documentate si interesante de unde orice adept al homeopatiei poate invata o groaza de lucruri.

Prepararea corecta a ceaiurilor, efectele negative ale acestora sau diverse diete si suplimente alimentare care pot fi introduse in alimentatie sunt alte subiecte care pot fi citite pe site de catre cei interesati. Iar daca vi s-a facut pofta de un ceai cald, aromat, puteti sa descoperiti in sectiunea Ceanarii si Cafenele cele mai bune ceainarii din tara, cu cele mai bune servicii si meniuri.

Cazuri uimitoare de trisare cu buna stiinta

Avantul Indiei in ceea ce priveste frauda academica. Daca in America coruptia e in floare in institutii de invatamant, profesorii colaboreaza cu studentii si elevii ca sa obtina beneficii nemeritate, notele sunt puse din burta, in India, unde sistemul educational e mai dur, frauda academica nu se opreste din evolutia ascendenta. Si totul a inceput de la o lege din 2010 care-i proteja pe copii cu performante slabe, in loc sa condamne scoala. Legea stipula faptul ca elevii trebuie sa primeasca educatie in scoli pana la varsta de cel putin 14 ani, insa nu au voie sa fie tinuti in scoli pana in clasa a VIII-a. Asa ca, atunci cand era prea dificil pentru ei sa treaca de anumite teste, trisau. Si profesorii aveau vina lor ca aveau prea mari pretentii de la elevi sa aiba rezultate foarte bune. In 2012 s-a descoperit ca in 30 de centre de testare profesorii si supraveghetorii, peste 300 la numar, au facilitat copierea si trisarea la testele standardizate. Fraudele academice au aparut la scolile private, unde totul depinde de cat de buni iti sunt elevii si ce rezultate au. Insa au fost si cazuri dramatice. Un elev s-a sinucis pentru ca nu si-a permis sa cumpere rezultatele la teste, care costau 100 de dolari. Profesorii au fost prins de inspectorii scolari scriind raspunsurile pe tabla in timpul testelor. Ca o ultima solutie, au fost instalate camere de supraveghere peste tot si fenomenul a ajuns sa fie tinut in frau.