Cum poti folosi nivelurile logice ale NLP in favoarea ta?

Nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) iti permit sa te gandesti la orice experienta sau situatie in partile sale componente. Ele sunt: mediul, comportamentul, abilitati si aptitudini, credinte si valori, identitate, scop. Mediul se refera la factorii care sunt oportunitati externe sau constrangeri (loc si oameni)-raspunde la intrebarile UNDE, CAND si CU CINE? Comportamentul este format din actiuni si reactii specifice in raport cu mediul (tot ceea ce faci si spui)-raspunde la intrebarea CE? Abilitatile si aptitudinile se refera la cunostinte si ce stii sa faci-raspunde la intrebarea CUM?

Credintele si valorile asigura consolidarea (motivatie si permisiune) pentru a sustine sau a nega capacitatile tale-raspunde la intrebarea DE CE? Identitatea determina cat de constient de sine–raspunde la intrebarea CINE? In fine, scopul trece de constienta de sine si are legatura cu o imagine mai larga despre misiunea ta-raspunde la intrebarile PENTRU CE? si DE LA CINE? In asamblu nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) formeaza o retea de interrelatii, intre fiecare nivel exitand conexiuni stranse. Obtinerea de informatii la nivelurile inferioare este mai usoara decat la cele superioare. De exemplu, o companie va face mai usor un audit al cladirilor (mediul) decat o evaluare si o masurare a valorilor organizatiei si daca ele au fost realizate de lideri si angajati (credinte si valori) sau o asociere a imaginii sale cu o componenta de marketing (identitate). Specialistii in NLP folosesc cuvantul congruenta pentru a descrie precis cum esti cand te simti bine in pielea ta, cand esti tu insuti. Atunci toate nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) sunt aliniate. In companii sau in viata personala, cand alinierea nu e perfecta apar probleme si schimbari care pot duce la transformari decisive.

In practica, nivelurile logice pot fi utilizate atunci cand aduni si structurezi informatia pentru un referat, sa spune, cand incerci sa te joci cu modelarea si vrei sa exersezi, cand trebuie sa alegi cariera pe care o vei urma. De asemenea, nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) sunt recomandate si cand vrei sa devii mai bun in ceea ce faci, vrei sa construiesti sau sa consolidezi relatii in familie sau cand ti-ai propus sa devii liderul unui grup. Afla cum sa devii cel mai bun in domeniul tau si cum poti sa te folosesti de nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice accesand siteul http://www.nlpdiscovery.ro, unde Echipa NLPDiscovery va pune la dispozitie resurse si programul evenimentelor-cursuri si seminarii-organizate pentru toti cei care isi doresc o schimbare in cariera si viata personala.

Toamna e mai placuta cand ai in dulap geci ieftine si de calitate

Vara s-a terminat, concediile s-au incheiat, rutina isi reintra in drepturi iar garderoba parca iti spune ca ai avea nevoie de ceva nou. Toamna se instaleaza incet-incet asa ca o haina de calitate iti asigura o sanatate de fier si o adaptare foarte usoara la tendintele din moda actuala. Ca sa treci toamna cu bine iti trebuie in primul rand o geaca dintr-un material rezistent la umeazeala si care sa-ti tina de cald.

Magazinul online http://www.ppt.ro iti pune la dispozitie zeci de modele de geci ieftine, din materiale de buna calitate si in pas cu moda. Pentru barbati, gecile din material sintetic, din fas, sunt ideale pentru zilele ploioase in care vantul isi face de cap. Daca afara este mai cald poti opta pentru geci de blugi sau pentru gecile tip hanorac, prezente in oferta http://www.ppt.ro in diverse culori si combinatii. Marimile sunt pentru orice tip de fizic, de la S la 4XL, iar accesorizarea si asortarea acestor geci ieftine este usor de realizat cu orice alta piesa vestimentara. Doamnele si domnisoarele vor gasi in http://www.ppt.ro un „prieten” la care nu vor putea renunta atunci cand isi doresc sa-si schimbe tinutele. Gandita special pentru a putea fi asortata cu fuste si accesorii specific feminine, oferta de geci ieftine cuprinde culori si materiale sintetice de cea mai buna calitate, care scot in evidenta trupul si il invaluie intr-o aura de mister. Gecile de blugi in culori mai deschise sunt numai bune pentru o plimbare in parc intr-o zi mai calduta in care soarele incearca cu ultimele puteri sa isi faca simtita prezenta. Si aici marimile sunt pe alese, de la XS, S la 36-42.

Toate gecile au sisteme de inchidere foarte sigure si usor de manevrat, adaptate tipului de material folosit, sunt usor de intretinut si mereu adaptate nevoilor clientilor. Cat despre preturi, ele variaza intre 32 RON si 90 RON, in functie de material si marime, asadar sunt deosebit de bune in comparatie cu preturile practicate de alte magazine online si offline.

Trusoul ideal pentru botez

Trusoul de botez este unul dintre cadourile pe care nasii le ofera bebelusului la botez si cuprinde toate accesoriile de care preotul va avea nevoie in cadrul slujbei de Botez pentru a-l crestina pe micutul adus in fata sa. Pentru ca piata de accesorii pentru botez a fost invadata de tot felul de trusouri care mai de care mai inzorzonate si mai pline de dantele si matasuri, este bine de stiut ca trusoul de botez trebuie sa fie unul cat mai simplu, importanta fiind puritatea si simbolistica sa, si nu cat de scump sau extravagant arata. Si la drept vorbind, toate modelele de trusouri cu dantelarii si voaluri nu sunt decat o dovada de prost gust si kitsch.

Daca nasii sau parintii sunt in cautarea unui trusou botez special, de bun gust, de calitate, si care sa contina toate elementele necesare, e bine de stiut ca unele dintre cele mai fine si mai cu gust trusouri se gasesc la http://www.invitatiisuperbe.ro. Trusoul pentru botez trebuie sa contina un prosop pentru preot, care ar trebui sa aiba dimensiuni mari, un sapun pentru preot, un prosop pentru copil in care va fi imbracat dupa scoaterea din apa, panza de mir cu broderie in care nasa sau nasul va prinde copilul dupa ce acesta va fi scos din apa, fasa cu care acesta va fi legat si sticluta pentru mir in care preotul va pune copilului ulei sfintit cu care parintii il vor unge dupa botez si din care vor adauga si in baita de a doua zi de dupa botez. Trusoul poate avea detalii de culoare roz sau bleu, in functie de sexul copilului, sau poate fi un trusou complet alb, potrivit atat pentru fete cat si pentru baieti. De asemenea, exista si variante de culoare rosu, mov sau verde, pentru parintii care se feresc de clasicele culori care diferentiaza bebelusii de sex opus – bleu si roz.

De asemenea, tot la Invitatii Superbe exista si posibilitatea de a achizitiona cutii pentru trusoul de botez - este vorba despre cutii din carton, cu un design foarte nou si atragator, frumos colorate si cu desene vesele, disponibile in nuante de roz sau bleu.

Mai avem nevoie de limba romana?

Puteti sa imi spuneti ce vreti dvs. si sa imi argumentati oricat de inversunat, insa limba romana nu ne mai foloseste la nimic, asa se pare… Mai mult de un sfert, poate jumatate dintre romani stalcesc limba noastra nationala de mama focului, multi fie pentru ca sunt prea „ocupati” sa isi analizeze vorbele rostite, fie pentru ca nu au scoala destula si nu au citit in viata lor decat un contract si atat. Ca vorbim noi, in particular o romana „neaosa”, plina de agramatisme care mai de care mai ciudate si mai „fitoase” e una, insa cei mai afectati sunt copilasii nostri. Aud in familie, aud chiar si la televizor, la desenele animate dublate aiurit, cu un limbaj de cartier, neingrijit, plin de greseli si expreii nepotrivite, violent.

Si ca tot veni vorba de televizor, aici e „buba” cea mare. In facultate am invatat ca, printre functiile mass-media, cea mai importanta, primara, e functia de informare. Ne uitam la televizor, ascultam la radio, citim un ziar pentru a ne informa, pentru a invata ceva, poate, pentru a ne forma o opinie, asta daca nu o avem deja formata. Insa ce se intampla cand in ziare, la radio, si in special la tv, cel mai „facil” si mai accesibil canal de comunicare, gasim, observam zeci de „schingiuri” ale limbii romane, saraca. Ba mai mult, internetul, in loc sa ne ajute, sa ne aduca pe calea cea buna, ne indeparteaza si mai mult de limba romana, invatandu-ne sa folosim prescurtari la orice cuvant „rostit”, sa vorbim o „romgleza” superba plina de cuvinte care nu exista. Imi permit sa fac o paranteza, si la Vasile Alecsandri, in Coana Chirita, exista o satira foarte fina la adresa unor astfel de derapaje cu celebrele „furculision” si „lingurision”. Asa ca luam limba romana si-o aruncam intr-un colt acolo, sa se prafuiasca bine pana cand ne trezim noi sa o mai folosim corect. De cate ori n-am auzit un „decat doua kilograme”, „ma aflu in locatia aceasta de mai bine de doua ore”, „informatia a ajuns la noi pe surse”, „l-am sunat pe telefon pe domnul ministru X si nu ne-a raspuns”, „vor fi averse de ploaie abundente”, „a lansat un hit de succes”, „ca si ministru”… De multe ori, va spun eu. Radu Paraschivescu, in emisiunea lui de la Digi24, Pastila de Limba, un fel de Doar o vorba sa-ti mai spun a domnului Pruteanu, numea foarte frumos acest fenomen ciudat care ne bantuie a noastra limba de o vreme incoace, topenia de limbaj, si dadea doua exemple elocvente: nu lecturam, ci citim (a lectura are un inteles mai academic decat a citi-poate lecturam un anumit material pentru a-l prezenta pe scurt studentilor), nu servim, ci mancam o placinta, o ciorba (a servi inseamna a da de baut sau de mancat cuiva, a pune, a aduce la masa bautura sau mancare).

Asadar, da mai avem nevoie de limba romana si trebuie sa invatam sa o stapanim si sa o folosim corect, altfel, vom ajunge sa fim luati in ras, sa ne facem de ras si sa „servim” in loc sa mancam…