O petrecere de poveste

Baietelul meu de 5 ani a fost invitat la ziua celui mai bun prieten de-al lui. Era foarte incantat ca va merge la aceasta petrecere, pentru ca se va da in trambulina si va sta in piscina - petrecerea va avea loc acasa la cel mic, unde exista o trambulina si o piscina. Cu o asemenea casa, mi s-a parut o idee extraordinara - copiii au ce sa faca si sigur se vor distra, iar adultii, pentru ca si noi, parintii copiilor invitati, am fost invitati sa ramanem la petrecere, vor putea sta si ei linistiti, in compania altor adulti, pentru cateva ore.

Stiam ca va fi frumos, dar nu ma gandeam ca va fi chiar atat de frumos. Pentru copii a fost de vis - au angajat un clovn si doua tinere actrite imbracate in Anna si Elsa din filmul animat Frozen, foarte in voga printre copii. Acestia i-au distrat si le-au tinut capatata atentia pana la final, astfel ca niciun parinte nu a mai stiut nimic de copilul lui pana la finalul petrecerii - si nu pentru ca nu ar fi vrut, ci pentru ca cei mici nu se lasau dusi de la activitatile lor. Totul a fost gandit pentru ei - au avut jocuri, baloane, coifuri, suflatori si tot felul de alte articole petrecere cu personajele lor preferate din desene animate precum Doctorita Plusica, Frozen sau Brave. Nici nu stiam ca exista atatea feluri de baloane si farfurii sau pahare de petrecere, dar am aflat de la gazda ca le-au gasit pe toate pe un singur site, www.bubuparty.ro. Cu atat de multe activitati, copiii au uitat de piscina sau de trambulina. Erau mult prea absorbiti de frumusetea ”printeselor” Anna si Elsa si de povestile si jocurile acestora. Asa ca a fost o usurare pentru toti parintii, care ar fi stat cu sufletul la gura, sa nu cumva sa calce stramb sau sa se loveasca.

A fost una dintre cele mai reusite petreceri la care am fost cu baietelul meu si de-abia astept sa il sarbatorim si pe el, pentru ca mi-au venit o gramada de idei de organizare.

Suferintele lui Iov

Iov, un om din tinutul Uz, era vestit pentru credinta sa in Dumnezeu. Avea averi uriase,  sapte fii si trei fiice, dar isi pastrase nestirbita smerenia,  necunoscand trufia.  La o intalnire a lui Dumnezeu cu ingerii,  vorbind despre iov,  Satana spune ca este placut sa fii temator de Dumnezeu cand acesta iti inlesneste toate: "Lucrul manelor lui ai binecuvantat si vitele lui le-ai inmultit pe parnant.  Dar intinde acum mana ta,  si loveste toate ce sunt ale lui si sa vedem de nu te va blestema in fata?".  Auzindu-i cuvintele rautacioase,  Dumnezeu ii ingaduie sa-l incerce pe Iov cu nenorociri,  numai "sa nu intinda mana asupra lui".  Incercari cumplite se abatura asupra bietului om.  Dusmanii ii omorara pazitorii si ii rapira vitele,  foc din cer ii prapadi oile si slujitorii,  iar furtuna pustiului ii ingropa copiii in ruinele casei.  Iov isi plange nefericirea fara sa-si piarda credinta: "Donmul a dat, Domnul a luat,  binecuvantat fie numele Domnulu'".  Satana spune lui Durnnezeue: insa intinde mana ta acum si loveste oasele lui in carnea lui,  si sa vedem de nu te va blestema in fata".  Ispititorul primeste ingaduinta sa-l loveasca iarasi pe Iov "numai de viata lui sa-1 pazeasca".  Trupul omului  se umple de bube,  este insultat de nevasta,  dar ramane neclintit in credinta sa in Durnnezeu,  plangandu-si numai soarta. Trei prieteni stau cu el,  incercand sa gaseasca vinovatia. Elihu, un tanar, sustine cu siguranta ca Dumnezeu ii incearca pe supusi,  ca sa il intareasca in virtuti.  Pentru ea nu si-a pierdut increderea in providenta divina Dumnezeu ii reda indoit bunurile si familia,  mai spunandu-i ca limita intelegerii umane nu-i ingaduie sa vada intelepciunea din faptele atotputernice ale Domnului.  "Suferintele lui lov" desemneaza o suita impresionanta de probe grele insotite de mari pierderi si dureri a caror cauza pare de neinteles,  dar care nu reusesc sa invinga credinta,  ideile,  convingerile.

Cum alegem lanterna perfecta

Alegerea lanternei ideale se poate dovedi o sarcina destul de dificila, mai ales daca scopul pentru care vom folosi lanterna nu este doar unul casnic, ci unul foarte bine stabilit. Care sunt mai bune, lanternele cu bec sau cele pe LED? Sunt mai bune lanternele cu baterii inlocuibile sau cele cu acumulator? Cat de mult ar trebui sa coste o lanterna ca sa fie buna? Si lista de intrebari pe care ni le punem poate continua. Insa, prima intrebare la care va trebui sa ne dam un raspuns este pentru ce anume ne trebuie lanterna, astfel incat sa stim de unde incepem cautarea, pentru ca in mod cert daca plecam la pescuit sau pe munte nu vom avea ce face cu o lanterna mica si compacta pentru, asa cum o lanterna foarte scumpa cu o putere foarte mare va fi mult prea mult pentru o simpla reparatie la un circuit electric ars, de exemplu.  A doua intrebare tine de becul cu care este echipata lanterna. Iar aici, doua sunt tehnologiile cele mai intalnite la acest moment: becuri incandescente si LED (light emitting diodes).

Daca ne referim la lanterne profesionale LED, trebuie sa spunem ca acestea beneficiaza de cea mai recenta tehnologie dintre cele trei si cu siguranta becurile tip LED sunt cele mai rezistente, cu o durata de viata de pana la 100.000 de ore de functionare. Desi puterea razei emise poate fi mai mica decat cea a becurilor incandescente, putem beneficia de pana la 100 de ore de functionare continua fara ca bateria sa cedeze, ceea ce inseamna foarte mult, mai ales daca vorbim despre iesiri la pescuit, vanatoare sau excursii in munti. In plus, pentru expeditiile de vanatoare exista si lanterne cu led-uri colorate, verdele fiind folosit pentru a nu speria prada, iar albastrul pentru a detecta urmele de sange.

Daca sunteti in cautarea lanternei led perfecte, la www.e-top-online.ro gasiti o serie intreaga de lanterne profesionale, cu lupa zoom, acumulator, fabricate din aliaj dur de aluminiu, cu rezistenta la socuri, apa si intemperii, lanterne tactice, lanterne de mana, lanterne frontale dar si lanterne auto, toate la preturi foarte bune.

Lipsa de bun simt

Lipsa de bun simt ma scoate din sarite. Nu-mi plac oamenii care nu stiu sa dea buna ziua pe strada, sau nu stiu sa se comporte in societate. Mi se pare ca salutul trebuie sa vina de la sine, nu e musai sa te invete cineva sa spui, Buna ziua. Imi amintesc de perioada cand am fost insarcinata. In autobuz, cand era plin nimeni niciodata nu s-a oferit sa-mi dea locul. Si oricum, eu nu sunt genul care sa faca scandal. Tin minte insa, ca intr-o zi, tot in perioada aceea de maxima graviditate, am ocupat singurul loc liber din bus. Si un domn, asa mai in etatate m-a balacarit ca la usa cortului. Mi-a dat la carne, pe romaneste spus, sa imi ajunga pe tot anul.
E si mai grav cand vezi tinerii, care fac ironii pe seama altora. Doar ca eu sunt mai pacifista de felul meu si nu le zic nimic. Prefer sa las pe altii sa se certe. Uneori ma intreb, oare cum se comporta parintii lor, daca odrasele sunt asa de nesimtite? Sincera sa fiu, nici nu vreau sa stiu. Bunul simt ar trebui sa se predea la scoala. Mai ales tinerilor. Pana la urma ei reprezinta viitorul tarii noastre. Ma rog, al tuturor tarilor. Eu, fara lipsa de modestie, uneori am impresia ca am prea mult bun simt. Si ma las calcata in picoare prea mult. Dar dupa cum am zis, nu stiu sa ma cert, nu-mi place sa fac asta, si oricum sunt prea sensibila la faze de genul asta.

Cele mai cunoscute tipuri de buchete de mireasa

Una dintre marile probleme ale tinerelor care se gandesc pas cu pas la ziua cea mare in care vor spune da in fara ofiterului starii civile, dar mai ales in care isi vor uni destinele in fata Domnului, este alegerea buchetului. Dintre miliardele de variante de flori, stiluri, culori, forme de buchete de mireasa… in final una va trebui sa fie alegerea perfecta, cea care va face orice tanara sa straluceasca in ziua cea mare si sa iasa in evidenta. Si pentru ca, in privinta florilor inspiratia vine vazand si cunoscand cat mai multe specii, cand vine vorba de forma, lucrurile sunt mai clare. Caci dintotdeauna buchetele de nunta au avut cateva forme bine stabilite, fiecare in parte avand adeptele sale.
 
Buchetul “posy” – este buchetelul subtire, usor de tinut intr-o singura mana, in constructia caruia se pastreaza tulpinile florilor la o dimensiune medie (cat sa depaseasca foarte putin latimea palmei). Insa exista si varianta in care se taie tulpinele si se construieste o tulpina comuna de catre designerul florist care face buchetul. Buchetul posy este unul dintre cele mai populare buchete ale ultimilor ani.
Buchetul cascada – este unul dintre buchetele traditionale de mireasa, istoria sa urcand in timp pana la inceputul anilor 1900 si cunoscand de-a lungul anilor mai multe suisuri si coborasuri. In general orice floare se preteaza acestui tip de buchet, iar lungimea sa este discutabila, in functie de preferinte si de rochia pe care o poarta mireasa.
Buchetul glob – si el foarte popular, poate fi realizat in functie de dorintele miresei la dimensiuni mai mici sau mari. El se poarta agatat de mana miresei cu un fir sau o panglica.
Buchetul lacrima (buchetul care se tine pe brat) – poate fi spectaculos cu adevarat, daca este construit cu grija de designeri floristi experimentati. Insa, marele sau dezavantaj este ca se poate dovedi extrem de incomod si chiar enervant pentru o mireasa, mai ales vara, la aproape 40 de grade, cand mana pe care sta buchetul va transpira cumplit…

Rochiile de mireasa

Fiecare fata, isi doreste la un moment dat, sa imbrace rochia alba de mireasa. Sunt unele care recunosc ca ele nu vor, dar asta e de fapt o minciuna. Mama mea nu a imbracat o rochie alba, si toata viata a suferit. E ceva inexplicabil baieti! Adica nu se poate explica unui barbat ce simte o femeie, cand imbraca rochia aia alba. Se transforma intr-o alta femeie. E ca si cand toata viata ta, te-ai visat la un bal, si dintr-o data balul ala, a devenit realitate.

Plus ca, rochia aceea, va atrage toate privirile. E clar ca nu barbatul va fi in centrul atentiei, ci ea, femeia. E trist :))), dar asta e adevarul. E foarte greu sa iti alegi o rochie de mireasa, perfecta. Rochia respectiva, trebuie sa fie in ton cu restaurantul. Daca mergi la un restaurant obisnuit, nu te poti imbraca intr-o rochie de mii de euro. Adica poti, dar din punctul meu de vedere, vei arata ca nuca in perete. Mie imi plac rochiile simple. Fara prea multe briz brizuri, voaluri, volanase. Cu cat e mai simpla, cu atat e mai frumoasa pentru mine.

Sunt o multitudine de modele de unde poti alege. Eu am avut putine optiuni, insa tot mi-a placut rochita mea. Acum fetele isi pot alege rochita chiar si de pe net. Doar ca eu nu as face asta. Nu stii daca ti-e buna, daca arata chiar asa cum ti se zice, sau arata in poza. Rochiile de mireasa, sunt un fel de bagheta magica. Ele te tranforma dintr-o domnisoara, intr-o doamna. Si culmea, te face sa radiezi de fericire in ziua aia! :) Stiu ca fetele vor fi de acord cu mine :).

Ce sa nu ratezi la Paris

Inainte de a pleca intr-o excursie sau vacanta, ma documentez foarte bine. Sunt genul de persoana care stie dinainte de a ajunge intr-un loc, ce are de vazut, unde se mananca bine, cum poate ajunge de la o destinatie la alta si, mai ales, ce nu trebuie sa rateze. Vacantele mele sunt planificate in cel mai mic detaliu si rar ma surprinde ceva. Probabil, pentru cei care doresc sa descopere la fata locului ce se poate face intr-un anumit oras sau ce ar trebui sa viziteze, eu par un control freak, dar pe mine ma nelinisteste o vacanta neplanificata, asa ca imi asum faptul ca par o ciudata printre multi si plec cu carnetelul plin de adrese, tabele si adnotari. La Paris am fost deja de 4 ori si de fiecare data am mers in alte locuri decat in datile precedente. Chiar si asa, mai sunt inca multe de vazut si vizitat si sper sa mai am ocazia sa ajung in acest oras de care sunt pur si simplu indragostita. In randurile de mai jos nu am cum sa va dau lista mea intreaga de must see, pentru ca ar trebui sa scriu cateva pagini, de aceea va spun acum doar 3 dintre lucrurile pe care eu cred ca nu ar trebui sa le ratati la Paris.

Muzeul Luvru. Indiferent ca esti sau nu pasionat de arta, nu rata o vizita la Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu de arta din lume. Luvru este o capodopera in sine, care gazduieste alte capodopere artistice - vreo 35.000 de piese -, din mileniul 6 i. H. si pana in sec. al XIX-a d.H. Muzeul este enorm, iar sfatul meu este sa va inarmati si cu rabdare, pentru ca pentru a-l vizita pe tot - cel putin cat este permis, va va lua ceva timp. Dar nu va spun decat atat: la Luvru puteti vedea, printre multe alte opere exceptionale si capodopera lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa.
 
Cabaretul Moulin Rouge. Probabil ca Moulin Rouge este si cel mai vechi, dar si cel mai cunoscut cabaret din lume. Multe personalitati au foat atrase de atmosfera acestui loc atat de mult, incat au si dat reprezentatii aici. Printre acestea se numara Frank Sinatra, Liza Minelli, Elton John sau inegalabila si nemuritoarea Edith Piaf. Spectacolele date aici au evoluat foarte mult de-a lungul timpului si au devenit aproape opere de arta. E foarte greu de descris in cuvinte un spectacol Moulin Rouge, de aceea ar fi bine sa mergeti la unul. Ce pot sa va spun sigur este ca nu veti regreta.
 
Disneyland. Nu am intalnit copil sau adult caruia sa nu-i placa Disneyland-ul. E o lume magica, o lume in care parca simti ca toate problemele dispar si totul inseamna numai bucurie, rasete si joc. E o lume de poveste, care scoate la suprafata copilul din noi, pe care de multe ori il sufocam sub problemele vietii cotidiane, dar care, din cand in cand, merita cate-o astfel de experienta.

Cu aceste trei obiective, v-am creat doar dorinta de a merge acolo. Sunt multe de vazut la Paris, sunt multe de vizitat, de incercat, dar va las pe voi sa le descoperiti, fie dinainte de a ajunge acolo, asa cum fac eu, fie la fata locului. Va mai dau un pont, care cred ca e foarte important. In ceea ce priveste transferul de la o destinatie la alta sau de la un aeroport la altul, sa stiti ca sunt cateva firme de transfer la care puteti apela. Eu prefer Aero Shuttle Paris Transfers, pe care i-am contractat din Romania. Ei au transferuri de la un aeroport la altul, fiind trei aeroporturi in Paris sau de la aeroport la Disney sau invers, cum s-a intamplat in cazul meu, cand am plecat de la Disney direct la aeroport, astfel ca pentru transfer Disney Beauvais am ales aceasta firma. Vedeti de ce e bine sa va documentati un pic si inainte de a pleca la drum?

Asculti muzica? Bine faci!

In masina, la birou, acasa, seara, in pat, in metrou, toti ascultam muzica, fiecare avand genul nostru favorit. Utilizata chiar si de egipteni sau romani pentru a se relaxa, muzica a devenit obiect de studiu, un „job” din care se pot scoate bani grei dar si o modalitate de patrundere in subconstient-la sedintele de terapie, impreuna cu hipnoza era folosita si muzica cu ritmuri foarte „linistite” care determinau un anumit ritm cardiac si un anume tip de unde cerebrale. Pe langa toate acestea, muzica are si ea avantajele ei…

Cand asculti muzica performantele fizice cresc exponential, astfel ca orice efort pare mult mai usor de facut iar rezultatele vor fi mult mai bune-de asta si cei care fac jogging asculta muzica cat alearga, pentru ca, uneori, poate fi destul de epuizant sa parcurgi kilometri intregi in pas alergator. Dar atunci cand asculti muzica se mai intampla ceva ce oamenii de stiinta au „decriptat”: o versiune originala a unei melodii nu iti place neaparat pentru ca este mai buna, ci pentru ca e prima data cand o auzi… Ea devine favorita ta nu pentru ca e cea mai buna ci pentru ca o asociezi sau ai asociat-o cu un eveniment cu un important impact emotional din viata ta. Fie ea originala sau nu, orice melodie de succes poate aduce bani frumosi din drepturi de autor. Asa s-a intamplat si in cazul companiei Warner Music care a strans in 2008 nu mai putin de 2 milioane de dolari americani din drepturi de autor pentru folosirea publica a cantecului „Happy Birthday”.

Stiati ca niciunul dintre membrii Beatles (au fost numiti si „Johnny and the Moondogs”) nu putea „citi” muzica sau ca Elvis Presley nu a scris niciunul dintre cantecele sale? Dar ca Barry Manilow nu si-a scris cantecul „I write the songs”? Asta poate si pentru ca ritmurile inimii „citesc”, mimeaza ritmurile muzicii pe care o asculti. Si tot ritmul muzicii determina cresterea mai rapida a florilor; tipul de muzica pe care o asculti poate determina modul in care percepem lumea din jurul nostru. Nu in ultimul rand, Leo Fender, inventatorul „telecasterului” si „stratocasterului” nu putea canta la chitara.