Produsele naturiste - tipuri si intrebuintari

Produsele naturiste sunt utilizate pentru a restabili sau a mentine o stare buna de sanatate. Acestea sunt adesea fabricate din plante, dar pot fi facute si din elemente animale, microorganisme si surse marine. Deoarece ingredientele produselor naturiste sunt de origine naturala, riscul de mediu si de intoxicare umana este foarte scazut.

Produsele naturiste sunt disponibile pentru auto-selectie si nu au nevoie de o prescriptie medicala pentru a fi vandute.

Cateva exemple de produse naturiste includ:
  •     calciu sau fier (minerale)
  •     echinacea sau ginseng (remedii din plante)
  •     glutamina sau leucina (aminoacizi)
  •     omega-3 (acid gras esential)
  •     vitamina C sau vitamina B (vitamine)


Unele categorii de produse naturiste includ:
  •     antioxidantii
  •     enzimele
  •     produsele homeopate
  •     anumite produse de ingrijire personala, cu ingrediente medicinale naturale (produse pentru acnee, antiperspirante, unele paste de dinti, unele produse pentru protectie solara, unele produse anti-matreață etc.)
  •    produse pentru pierdere/castigare in greutate sau produse pentru mentinerea greutatii

Medicamente


Medicamentele naturiste nu au nevoie de o prescriptie medicala si pot fi administrate pentru toate categoriile de varsta, daca se respecta indicatiile din prospect. Se pot cumpara de la orice magazin de produse naturiste, multe dintre ele avand un pret mai mic decat restul medicamentelor din farmacii. Exista medicamente naturiste pentru o gama variata de conditii medicale, toate fiind compuse din substante naturale.

Cosmetica


Cosmeticele includ orice substanta sau amestec de substante vandute pentru utilizarea in operatiunile de curatare, imbunatatirea sau modificarea tenului, a pielii, parului sau a  dintilor si pot include deodorante si parfumuri.

Există unele produse cosmetice care au in comun atat caracteristici de “cosmetic" cat si de "medicament". Astfel de produse pot include, terapie pentru acnee, antiperspirante, produse anti-matreata, produsele medicinale pentru piele, produse pentru eruptii cutanate, produse pentru albirea dintilor etc.

Alimente organice

In conformitate cu regulamentele produselor organice, alimentele organice trebuie sa fie aprobate de un organism de certificare calificat pentru a asigura respectarea standardelor ecologice stricte. Acestea includ alimente ca: soia, goji, cereale, migdale etc, toate obtinute prin procedee naturale.

BD in actiune!

Admir femeile frumoase! Admir femeile care se ingrijesc, care stiu sa se puna in valoare de cate ori au ocazia. Adaugi frumusetii si inteligenta si obtii femeia perfecta. Nu obisnuiesc sa judec la prima vedere, dar in ultimul timp, dupa indelungate procese constiinta..nu am mai rezistat. De luni de zile, la toate emisiunile de divertisment, se dezbate acelasi si acelasi subiect. Pentru unii poate este frumoasa, pentru mine nu prea, sunt adepta naturaletii, pentru unii este un model de urmat, pentru mine nu prea - prefer oamenii ceva mai inteligenti de la care sa am ce invata. Par lung, culoare turbata, 1.80, sub 50 kg (presupun), silicon peste tot si lista ar putea continua. Nu dau nume, dar se poate ghici foarte usor la cine ma refer. Subiectul a atins apogeul anul acesta. Ca s-a despartit de cineva, ca este cu altcineva cu care se marita in timp record, ca face copil, ca face avort. Jesussss! Este prea mult, este obositor, nu este ok. De ce oare primeaza nonvaloarea, de ce nu sunt promovate inteligenta, moralitatea, principiile. Simplu. Pentru ca asta ne dorim: scandaluri, lacrimi, suferinta, barfe si iar barfe. Mai bine   ne-am trai propriile povesti si am incerca sa fim propriile modele in viata....in loc sa admiram sau sa barfim viata unor persoane care, sincer vorbind, nu merita nicio atentie. Este vina noastra, a telespectatorilor pentru ca noi „hranim” toate aceste personaje, toate aceste subiecte.

Cele mai contrafacute genti din istorie

Hermes Birkin, Hermes Kelly, Fendi Baguette, Gucci Jackie, Louis Vuitton Speedy, Chanel 2.55… acestea sunt fara doar si poate unele dintre cele mai celebre posete dama din toate timpurile. Milioane de femei din intreaga lume au visat macar o data la unul dintre aceste modele, dar numai o mica parte a acestora au reusit sa poarte un model autentic, cea mai mare parte multumindu-se adesea cu replici sau fake-uri mai mult sau mai putin reusite.

Hermes Birkin este probabil una dintre cele mai purtate genti din istoria modei feminine, dar cu siguranta cea mai intens contrafacuta. Mai mult decat atat, este un model atat de usor de purtat si de adaptat diferitelor tinute, extrem de practic si de elegant, incat retailerii de moda mass-market au reinterpretat acest model in colectiile lor. De asemenea, Hermes Kelly este un model foarte usor de recunoscut si foarte intalnit in magazinele tip ”outlet” care vand ca mega-ocazii genti Kelly false.

Louis Vuitton Speedy – desi Louis Vuitton a fost la baza producator de marochinarie pentru voiaj, adevarata celebritate a venit odata cu intrarea pe segmentul posete de dama, iar unul dintre modelele sale celebre este Speedy, vandut cu preturi intre 700 si 5000 de dolari pentru un exemplar original si numai cateva zeci de dolari pentru un exemplar fake. Anul acesta, unul dintre cele mai “vanate” modele LV este Petit Noe, o reinterpretare a mai vechiului Champagne, pentru trendul satchel.

Prada Pyramide este si aceasta una dintre cele mai celebre posete dama, care este in topul preferintelor doamnelor inca din 2012 si se mentine pe val si anul acesta.

Un clasic intr-adevar, Fendi Baguette este – dincolo de trenduri si moda – o geanta usor de adaptat atat pentru zi cat si pentru seara, in functie de materialul din care este realizata si de imprimeu. Mare atentie la fake-uri, caci piata este supra-aglomerata de modelul Baguette fals.

O surpriza placuta

Ieri a fost ziua surorii mele. A mai adaugat un trandafir la buchetul de 18 pe care il avea deja. Sincer va spun, m-am gandit cu saptamani intregi ce as putea sa-I cumpar cadou. Ea este foarte pretentioasa cand vine vorba de daruri. In plus, voiam sa fie ceva special. Am intrebat in stanga si in dreapta…nimic. 
 
La inceput voiam sa-I cumpar un ceas. Sora mea este indragostita pana peste cap de bijuterii si accesorii. Mi-am zis ca un ceas de mana ar fi cadoul perfect. Simplu, elegant, finut. Exact ca ea. Am plecat de graba in oras sa caut unul potrivit pentru ea. Am luat la rand toate magazinele care tin ceasuri de mana, dar nu am reusit sa gasesc ceva care sa-mi atraga atentia. Tot ce am vazut era ori prea banal, ori prea impopotonat. Pana la urma am lasat balta ideea ceasului.
 
M-am gandit apoi sa-I fac o petrecere surpriza in care sa-I invit toti colegii de facultate, fostii colegi din liceu, toata familia si restul prietenilor. Ar fi fost un cadou pe cinste. Ne-am fi ascuns cu totii la restaurantul ei preferat, iar atunci cand ar fi venit, cu pretextul de a cina in familie, si ne-ar fi vazut pe toti, ar fi ramas uimita. Apoi mi-am amintit brusc ca nu-I plac petrecerile surpriza. Ea prefera ceva mai restrans, doar cu familia si prietenii foarte apropiati. Ei bine, a picat si ideea aceasta.
 
Urmatoarea idee a fost sa-I dau banii pe care i-as cheltui pe cadou. Asta ar fi cea mai simpla solutie: iau banii, cumpar un plic, bun banii in plic, et voila, cadoul este gata. Dar nu, nu pot face asa ceva pentru ca e vorba totusi de sora mea. As jigni-o profund daca i-as oferi asa ceva. Cred ca ar fi in stare sa nu primeasca plicul si sa mi-l dea inapoi. Bineinteles ca dupa asta s-ar supara pe mine si mi-ar tine o morala de 30 de minute cu privire la faptul ca niciodata nu e etic sa faci cadou bani.
 
Dupa ce am petrecut inca o saptamana gandindu-ma incontinuu la ce as putea sa fac pentru ea, mi-a venit o idee brilianta! De mica isi doreste sa mearga la Paris, atunci de ce nu i-as indeplini acest vis? Bine, ajutata desigur de iubitul ei care ar urma sa plateasca si el jumatate din pret. L-am sunat numaidecat si i-am propus aceasta idee. Sper surprinderea mea, a accepta-o din prima, spunandu-mi ca nici el nu stia ce sa-I cumpere. Am cautat impreuna un sejur de 3 nopti la Paris si am gasit imediat. Am comandat oferta ce include 3 nopti de cazare la un hotel superb, pentru doua  persoane, mic dejun si o cina romantica. Parca ni se luase o piatra de pe inima amandurora. Am batut palma si am mers sa bem un suc in cinstea surorii mele.
 
A urma apoi ziua cea mare. Toti ii ofereau cutii de cadou frumos impachetate, unele rude i-au dat chiar si plicuri cu bani si am putut observa atunci o schimbare discreta in privirea surorii mele. Cand am urmat noi la rand, eu si prietenul ei, i-am dat amandoi un plic rosu, parfumat. Putin confuza, a spus,, Oh, multumesc, chiar nu ma asteptam!”. Vedeti, pana si replica ei a fost ambigua, usor de interpretat. Cand i-am spus sa-l deschida si sa se uite, ne-a privit cu o oarecare teama. Atunci cand a vazut cele 2 bilete catre Paris, a inceput instantaneu sa planga. Pur si simplu nu-I venea sa creada! A spus ca acesta a fost cel mai frumos cadou primit vreodata!  

Azi am primit cateva poze de la ea, se distreaza in orasul luminilor cu complicele meu. Au ajuns ieri la pranz si au vizitat deja catedrala Notre-Dame si muzeul Luvru. Mai au inca 3 zile de petrecut in Paris, sunt tare curioasa ce peripetii vor intampina. Oricum, Parisul este intotdeauna o alegere perfecta. La multi ani, draga mea sora!