Cele mai comune 7 intrebari despre sarcina


Sarcina este o experienta unica si emotionanta, dar este, in acelasi timp o experienta noua ce face ca viitoarele mamici sa isi puna unele intrebari. Fiecare sarcina difera prin evenimentele ce se intampla de-a lungul ei, in unele cazuri chiar si mamele ce nasc a doua oara sunt nevoite sa isi aminteasca raspunsurile la intrebarile frecvente in ceea ce priveste sarcina. Vom incerca in urmatoarele randuri sa raspundem la cele mai comune 7 intrebari legate de sarcina, pentru ca viitoarele mamici sa se gandeasca mai putin la problemele din timpul sarcinii, si mai mult la noul statut de mamica si la bebelusul ce urmeaza sa vina pe lume.

Care este primul semn de sarcina?

Un prim semn de sarcina pot fi crampele abdominale usoare insotite de lipsa menstruatiei. Este posibil, totusi, sa aveti ulterior o usoara sangerare in momentul in care oul fecundat se aseaza pe peretele uterului. Atunci cand menstruatia intarzie sa apara si exista posibilitatea sa fiti insarcinata, este indicat sa faceti un test de sarcina pentru a fi sigura, iar apoi puteti consulta un medic ginecolog.

Ce greutate trebuie sa am in perioada sarcinii?

Greutatea acumulata in timpul sarcinii difera de la femeie la femeie, insa o medie a greutatii ar fi de 2-3 kilograme in primele 20 de saptamani, si 10-15 kilograme spre sfarsitul sarcinii. Pentru viitoarele mamici ce au fost supraponderale inainte de sarcina exista o posibilitate sa piarda o parte din grasimea corporala.

Cat o sa dureze greturile in sarcina?

Greturile apar, de obicei, in timpul diminetii, insa pot aparea si in timpul zilei, deoarece hormonii de sarcina isi pot face simtita prezenta oricand. Majoritatea gravidelor intampina aceste greturi in primele 14 – 16 saptamani, iar apoi vor dispare incepand cu trimestrul 2 de sarcina. Greturile pot fi cauzate de anumite mancaruri sau mirosuri, unele femei ajungand sa se simta rau atunci cand au stomacul gol sau uneori prea plin. Exista, de asemeni, si unele medicamente ce nu afecteaza bebelusul si va pot ajuta la aceste greturi, insa este recomandat sa cereti intai parerea medicului ginecolog.

Pana in ce perioada a sarcinii trebuie sa merg la serviciu?

Conform legislatiei actuale, o gravida poate munci pana la 33 de saptamani in cazul unei sarcini fara complicatii, dupa care medicul de familie ii poate elibera concediu prenatal. Pana in a 5-a luna se poate munci, insa gravida trebuie sa evite sa faca eforturi fizice mari sau expunerea la unele temperaturi ridicate.

Cate ecografii pot face in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii, medicul obstetrician recomanda sa se faca aproximativ 4 examene ecografice. Ecografiile se fac cu scopul de a observa evolutia sarcinii si de a stabili anumite aspecte precum varsta gestationala, morfologia fizica a fatului si in cele din urma, prezenta si evolutia placentei. In mod normal, sunt necesare doar aceste 4 examene ecografice, insa in cazul in care sarcina prezinta unele complicatii, este obligatoriu un examen ecografic mai amanuntit.

Ce alimente putem consuma?

Este recomandat sa aveti o dieta echilibrata si variata pe toata perioada sarcinii, insa medicul recomanda sa aveti grija la alimente precum: preparatele cu oua crude, carnea cruda, branzeturi fermentate si produse lactate nepasteurizate.

Scurgerile sunt normale in timpul sarcinii?

De obicei, femeile insarcinate au o secretie vaginala mai abundenta, in special secretia de mucus. In cazul in care aceste secretii, denumite leucoree, isi schimba culoarea sau textura, poate fi un indiciu al unei posibile infectii, iar gravida trebuie sa consulte medicul numaidecat.
Acestea sunt doar 7 dintre cele mai comune intrebari pe care si le pune o viitoare mamica referitor la sarcina. Despre mai multe "intrebari si nelinisti" puteti afla si discuta cu alte mamici sau gravide pe forumul 7 pitici.

Dubstep-ul, muzica sau zgomote?

In continuare am sa va arat cum decurge un concert dubstep in Statele Unite ale Americii. Oare cand are sa fie si la noi in Romania noastra un asemenea concert ? Nu gasesc cuvinte sa explic ce se intampla in video, asa ca va las sa vizionati!



Outfituri ideale cu pantofi sport

Desi blamati de multi dintre pasionatii de moda, tenisii par sa ramana in topul preferintelor multora dintre femei, mai ales ca dincolo de comoditatea pe care o ofera au si darul de a face o tinuta casual sa arate extrem de bine. O spun designeri celebri care au inclus tenisii in colectiile lor din ultimele sezoane (Prada, Lanvin, Miu Miu), o spun branduri destinate publicului larg (Converse, Vans, etc) si o sustinem si noi. Pentru o mai buna exemplificare, iata cateva idei de outfituri in care tenisii arata super!

Tenisi albi, simpli, din panza de calitate, cu finisaje impecabile, impreuna cu blugi skinny bleumarin, sau drepti bleu deschis, iar in partea de sus poti opta pentru un top larg sau o camasa alba, fie ea si dintr-un material mai pretios. Ambele variante de jeans si pantofi sport dama merg combinate cu un blazer sau sacou lejer din jerseu, cu manecile intoarse.

Aceiasi tenisi albi sunt ideali in look-ul verii: combinat cu short din jeans albastru deschis sau inchis, cu pantaloni navy style (marinaresc) si tricouri largi sau chiar maieuri. Nu uita sa ii accesorizezi cu genti supradimensionate si ochelari de soare mari.
 
Pentru un look rock alege o pereche de tenisi negri inalti, chiar si cu tinte, si asorteaza-i la colanti din piele sau imitatie de piele sau chiar la o fusta maxi neagra. Poti purta tenisi cu geaca de motor, insa atentie la stilul de tenisi pentru care optezi, altfel vei cadea pe panta kitsch-ului.
 
Chiar daca nu mergi la sala sau pe terenul de sport, look-ul all sport a facut si el victime in randul femeilor, mai ales daca vorbim despre cele tinere. Alege pantaloni de trening din in sau bumbac, ce urmeaza linia piciorului sau largi, cu tricouri albe sau negre supradimensionate.

Viața-i o glumă foarte serioasă... (Victor Hugo)

De multe ori avem impresia că a trăi este o glumă, iar aburul vieții se va înălța continuu tot mai sus...mai sus. De multe ori trăirea iresponsabilă și alegerile greșite făcute în viață nu mai pot fi reparate. De aceea, învață că ceea ce ai acum din prisos și totuși nu poți vedea, poate mâine, într-o clipă, va dispare.

A prețui lucrurile cu adevărat importante pe care le întâlnești în viață este o virtute de care puțini profită în timp util.

Privește astăzi în jur, căci mâine, poate, nu va mai fi nimeni acolo.